Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Šajās mājās zina, kā top animācijas filmas un kā top bērnu grāmatas ar skaistām bildēm piepildītas. Bet ir arī skaidrs, ka dzīve šajās mājās nav tikai pasaku pasaulē, tāpat ir arī krietna deva ikdienas, kur mamma un tētis atrod laiku bērniem un visas ģimenes kopā būšanai. Ģimenes studija dodas ciemos pie animācijas filmu radītājiem – mākslinieka un režisora Edmunda Jansona un producentes Sabīnes Andersones, un viņu trim bērniem Sofijas, Lukas un Jonasa. Lielākie gatavotāji šajā reizē, protams, vecākiem piepalīdzot, ir tieši bērni. Saruna par ģimenes kopā būšanu, grāmatu lasīšanu, animācijas filmām, kas aug līdzi bērniem.

Sofija mācās Jūrmalas alternatīvajā skolā 5. klasē, abi brāļi Luka un Jonass turpat apmeklē bērnudārzu. Visi trīs bērni katru rītu ar autobusu dodas uz Jūrmalu. Sofija atklāj, ak viņā apmeklē arī Cirka skolu, kur jau ir iemācījusies žonglēt. Kad bērni ir palaisti ceļā uz skolu, vecāki dodas uz darbu – uz studiju „Atom Art”, kur galvenokārt top animācijas filmas bērniem. Šobrīd galvenokārt rit darbs pie filmas „Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kas iekļauta simtgades filmu programma un tās pirmizrāde būs oktobrī. Pašu bērni ir lielākie kritiķi, viņiem vecāki arī prasa viedokli visās filmas tapšanas stadijās.

Čili ar pupiņām un gvakamoli 

Šo ēdienu gatavo Sofija

Sacep gabaliņos sagrieztu sarkano sīpolu, ķiploku. Pievieno raudeni, čili un papriku. Kad viss apcepies pievieno tomātus,  vasarā svaigus, ziemā konservētus. Kad čili uzburbuļojis, pievieno pupiņas.

Čili ar rīvētu sieru un gvakamoli pilda tortilju plāksnēs. Var pievienot arī sakapātu kinzu.

Gvakamole

Mīkstu avokado mīkstumus samaisa kopā ar nedaudz citrona sulas, sāls, piparu, čili un sīki sakapātu sarkano sīpolu. Var piešaut klāt mazliet labas olīvu eļļas. Gvakamolei piestāv kinza.

Mandeļu - apelsīnu kūka

Sastāvdaļas. 4 olas, 160 g sviesta, 160 g cukura, 100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 1 apelsīna miza, norīvēta, 1 tējk. cepamā pulvera, 100 g mandeļu miltu, 160 g auzu bezglutēna miltu.

Sīrupam. 1 apelsīna sula, apm. 100 ml. 1 laima sula, apm. 40 ml, 50 g brūnā pūdercukura.

Pagatavošana. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Bļodā liek sviestu, olas un cukuru un puto ar mikseri 7 minūtes. Tad pievieno apelsīnu mizas, sulu, abus miltus un cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisi. Lej mīklu ietaukotā formā un liek cepties krāsns vidējā nodalījumā 40 minūtes, līdz vidū iedurts kociņš iznāk ārā tīrs.

Kad kūkai palicis cepties 10 minūtes, liek vārīties sīrupu. Pannā lej sulu un pieber cukuru. Uz vidējas liesmas, visu laiku maisot, izkausē cukuru. Tad uzgriež lielu liesmu un vāri kādas 5 minūtes, īpaši neaiztiekot, kamēr sula pārvēršas vieglā sīrupā.

Kad izņem no krāsns kūku, uzreiz tai lej virsū sīrupu, lai tas pārklāj visu kūku. Atdzesē formā.

Piebilde. Mandeļu un auzu miltus var aizstāt ar augstākā labuma kviešu miltiem.