Saruna par pārtikas produktiem un dzērieniem, no kuriem būtu jāizvairās, vismaz ierobežojot to patēriņu un meklējot arī atbildi uz jautājumu, kāpēc tas būtu jādara. Vairāk uzmanības pievēršam diviem pēdējā laikā plašāk izskanējušiem pazinojumiem: enerģijas dzērienus nevajadzētu pārdot bērniem līdz 18 gadiem, jo tie pārmērīgi lietoti var radīt sirds ritma traucējumus, arī gremošanas, uzmanības un miega traucējumus. Analizējam arī ANO Pasaules veselības organizācijas nesen pausto, ka desu, šķiņķa un citu pārstrādātās gaļas izstrādājumu ēšana paaugstina risku saslimt ar zarnu vēzi. Un tieši cīsiņus visvairāk ir iecienījuši bērni. Viesi Ģimenes studijā uztura speciāliste, zinātniskā institūta „Bior” vecākā eksperte Inese Siksna, pārtikas ķīmiķe, LU profesore Ida Jākobsone, Latvijas ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis un mamma, veselīga uztura piekritēja no bloga "Viens + Viens" autore Laura Grēviņa.

Bērni ļoti labi zina, kas ir veselīgs, kas neveselīgs, problēmas sākas tad, kad nonāk izvēles priekšā.

Gaļas izstrādājumos bažas rada pievienotais nātrija nitrīts un garšas pastiprinātāji. Ja desa ir spilgti sarkana, tai ir pievienots daudz nātrija nitrīta, no kura veidojas nitrozamīni, kas atbrīvo vēzi izraisošas daļiņas. Savukārt garšas pastiprinātāji ir bagātīgi pievienoti paciņu zupās.