Jau pagājušā gada izskaņā vecāki aicināja pievērst uzmanību tam, ka ar 1.oktobri skolās samazināts pusdienu porciju apjoms. Iespējams, iemesls ir grozījumi Ministru kabineta noteikumos noteikumos nr. 172, kas regulē uzturvielu daudzumu un ēdiena enerģētisko vērtību, bet nenosaka porciju lielumu. Ģimenes studijā diskusija par ēdināšanu skolās: ko un kādā daudzumā ēd skolēni, kādas izmaiņas notikušas uz papīra un realitātē, raidījuma viešņas: Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta Veselības veicināšanas un atkarību profilkases nodaļas vadītāja Inga Birzniece, Latvijas Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas pārstāve, firmas “Žaks-2” pārtikas tehnoloģe Ilona Dreimane un Rīgas 49.vidusskolas medmāsa Antra Beķere. Ierakstā uzklausām mammas Līgas pieredzes stāstu, pa tālruni sazināmies ar Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecāko eksperti Svetlanu Aļminoviču-Miļjanoviču.

Gan vecāki, gan skolēni iebilst pret jauninājumu, ka pusdienās drīkst būt tikai zupa un deserts. Tas liekas daudziem nepieņemams. Ir uzskata, ka tā nevar kārtīgi paēst.

Uztura normas attiecas uz kompleksajām pusdienām, ja bērns apēd visu komplektu, viņš ir paēdis. Bet tādu ir maz, norāda skolas pārstāve.