Ģimenes studija viesojas Ozolnieku novada Brankās pie Indriksonu ģimenes, kas saimnieko savā kokaudzētavā unaudzē arī daudzu un dažādu veidu egles. Iespējams, ka zem kādas no šajā kokaudzētavā augušas egles Ziemassvētkos Latvijas bērni atrod savas svētku dāvanas. Indra, Edgars un viņu bērni Kitija un Rainers kopīgi taisa arī savus iecienītos vistas un vīnogu salātus.

Uz Ozolnieku novada Brankām Indriksonu ģimene pārcēlusies pirms gada. Līdz tam darbojušies Indras mammas izveidotajā kokaudzētavā Olainē. Tagad saimnieko savā dārzniecībā “EI dārzi”.

Egļu audzēšana ir viens no viņu darbiem, vasarā Indriksoni dažādus dekoratīvos augus. Dārzniecībā aug dažādu šķirņu egles. Kāds pavārs regulāri pie Indras un Edgara brauc pēc baltegļu zariem, tieši tās baltegles, kas smaržo pēc apelsīniem, zariem.

Indra atklāj, ka paši parasti mājās nes baltegli, bet cilvēkiem gaumes ir dažādas, ir kas pērk egli podā, ir, kas vēlas cirstu, kāds grib biezu un kuplu, kāds plānu...

Indriksoni savas eglītes audzē no sīkām sēkliņām. Paši sēj egļu sēklas. Tad pirmajā gadā izaug kādus pāris centimetrus liels stādiņš, kuru pārstāda konteinerīti, lai sakņu sistēma attīstās. Tur tas pavada pāris gadus un tad, kad sasniedzis 10- 15 cm, stāda uz lauka. Uz lauka kociņam jāaug vismaz 3-4 gadi, lai būtu jau kārtīga egle, ko rotāt svētkos.

Eglīšu audzēšanas darbos tētim un mammai palīdz arī Kitija un Rainers. Kitija stāsta, ka viņai patīk ravēt un grābt lapas, Raineram patīk braukt ar kvadraciklu.

Par izvēlēto salātu recepti Indriksoni piebilst, ka nav tik svarīgi grami, gatavo pēc izjūtām. Tie ir ģimenē iecienīti salāti, kas garšo arī viņu draugiem. Draugi, ciemos atbraukuši, mēdz prasīt: Kur tad salāti?

Vistas-vīnogu salāti

Sastāvdaļas. 3 vistas filejas, 1 garais gurķis, 0,5 kg gaišās vīnogas bez kauliņiem, 200 g pistācijas, paciņa majonēzes, 1 citrons

Pagatavošana. Vistas fileju izvāra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm (vai 4 daļām, ja gadās lielākas), pistācijas noloba un sasmalcina vai samaļ ar blenderi. Gurķi nomizo, sarīvē skaidiņās.

Salātus kārto traukā. Liek pusi no sagrieztās gaļas, tad kārtu gurķa, to pārslaka ar pusi citrona sulas un pārklāj ar pusi no majonēzes. Tad atkal liek kārtu vistas, nedaudz iespiežot majonēzē. Vistai pārber sagrieztās vīnogas, tām pāri atkal majonēzi. Beigās visu pārkaisa ar sasmalcinātajām pistācijām. Salātos "būvējot", tos kārtu pie kārtas ieteicams viegli piespiest.