Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


“Attiecībā uz šo vīrusi lielāka uzmanība jāpievērš cilvēkiem, kas iesaistīti pārtikas apritē, jo liels apdraudējums pārtikas apritei var būt tad, ja kāda grupa izkrīt ārā, samazinās cilvēku skaits uzņēmumā, tas var apdraudēt citus procesus,” raidījumā Kā labāk dzīvot atzīst Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” direktors veterinārmedicības doktors Aivars Bērziņš.

“Šis vīruss īpaši izplatās pilienu veidā, un tas nav klasisks pārtikas vīruss. Teorētiski pilienu veidā tas var nonākt uz produktiem, bet jāatceras, ka ārējā vidē šis vīruss nav tik izturīgs. Ja runājam par produktiem, kas ražoti, uzglabāti, transportēti, izplatīti, varbūtība, ka vīruss saglabāsies, zema.

Tāpat jāatceras, ka ar šo vīrusu nevar inficēties, uzņemot pārtiku,” skaidro Bērziņā.

Risks pastāv, ja rokas aplipušas ar vīrusiem un īsā laikā cilvēks aiztiek seju.

Bērziņš iesaka augļus un dārzeņus, kas atnesti no veikala, noskalot ar tekošu siltu ūdeni, neaizrauties ar dažādiem ķīmiskiem mazgāšanas līdzekļiem.

Arī augļus un dārzeņus, kas bijuši plastmasas iepakojumā, pirms lietošanas vajadzētu noskalot.