Drīzumā skatītāju vērtējumam savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu „7 miljardi gadu pirms pasaules gala” nodos režisors Jānis Ābele. Ceļu kino viņš aizsāka pirms trim gadiem un ļoti veiksmīgi: viņa debijas īsfilma „Augstāk par zemi” ieguva galveno balvu starptautiskajā īsfilmu festivālā Francijā, Eksānprovansā.

Balvā režisors toreiz saņēma tehnisku atbalstu jaunas filmas veidošanai, un tas bija labs atspēriena punkts, lai ķertos pie pirmās lielās kinolentes. Jānis Ābele par centrālo tēmu tajā izvēlējies mūsdienu mīlasstāstu, kas notiek Francijā un Latvijā un ko izdzīvo divi latviešu jaunieši Anna un Leo.

Latviešu kino nav īpaši pārbagāts ar mīlasstāstiem, ir sajūta, ka mēs mazliet kautrējamies par centrālo tematu likt tieši mīlestību. Jāņa Ābeles jaunajā filmā tā šoreiz būs pašā vislielākajā uzmanības centrā. Un nevis tāpēc, ka mums maz šādu filmu, bet tāpēc, ka impulsu režisoram piespēlējusi pati dzīve.

Marseļā un Rīgā notiekošais mīlasstāsts – Jāņa Ābeles debijas spēlfilmā „7 miljardi gadu pirms pasaules gala” Latvijas kinoteātros startēs 1.februārī.

Šobrīd Jānis Ābele turpina darbu pie savas nākamās un daudzu jau ļoti gaidītās filmas „Jelgava 94”, kam savukārt pirmizrāde plānota oktobrī.