15.februārī VEF kultūras pilī pirmatskaņojumu piedzīvos koncertprogramma „Viva Latino”. To izveidojuši Latvijā jau ilgāku laiku dzīvojoši spāņi, čīlieši un kubieši sadarbībā ar Latvijas mūziķiem.Projekta kodolu veido grupa „Los Nens”, kuras līderis ir spānis Havjers Fernandess Kruss. Jauno programmu viņš raksturo, kā karstasinīgi romantisku koncertu ar čili pipariņa piegaršu.

Kopumā grupa „Los Nens” darbojas daudz ilgāku laiku, pirms aptuveni 11 gadiem Havjers to izveidoja kopā ar Aleksandru Kuzminu, kura muzicēšanu dzirdēja Aleksandra dzimtajā pusē Latgalē.

 „Es spēlēju tajā vakarā ģitāru, Havjers dzirdēja un man jautāja: „Klausies no kuras Spānijas vietas tu esi?”. Bet es teicu: „Nē, es esmu no šejienes”. Viņš man pārjautāja: „No šejienes? Cik ilgi tad tu jau te dzīvo?”. Es viņam atbildēju: „Es vienmēr te esmu dzīvojis, es neesmu no Spānijas”,“ par iepazīšanos stāsta Aleksandrs Kuzmins.

„Pēc stila man likās, ka viņš ir no Malagas. Tagad es teiktu, ka viņa ķermenis piedzima Latgalē, bet dvēsele kaut kur noteikti Dienvidspānijā,” norāda Havjers Fernandess Kruss.

Havjers Fernandess Kruss savukārt 14 gadus dzīvo Latvijā, vada spāņu kultūras centru „Seneca”, pasniedz spāņu valodu un muzicē grupā „Los Nens”, kas tulkojumā no katalāņu valodas nozīmē „Puiši”. Grupu izveidot pamudināja draugi, uzskatot, ka puišu muzicēšanu ir pelnījis dzirdēt arī plašāks klausītāju loks. Un tā nu viņi sāka uzstāties dažādos pasākumos, svētkos, vairākkārt arī festivālā „Bildes”, un nu sagatavojuši arī savu pirmo lielo koncertprogrammu.