Pērn teju trīskāršojies latviešu klasiskās mūzikas ierakstu klausītāju skaits digitālajā vidē. Ja 2017. gadā nacionālās ierakstu kompānijas „Skani” izdotos ierakstus klausījās 45 000 cilvēku no visas pasaules, tad 2018.gadā tie bija jau 120 000.  Visbiežāk klausītāji izmantojuši mūzikas platformu „Spotify”.

Populārākie pērn bijuši Latvijas Radio kora veiktie ieraksti – no tiem visklausītākais bijis albums „Klusuma auglis”.

„Varbūt tāds teikums skeptiķiem… jā, latviešu mūsdienu mūziku klausās. Tā ir vajadzīga un pieprasīta!” prieku par ievērojamo klausītāju pieaugumu aizvadītajā gadā neslēpj Latvijas Mūzikas informācijas centra direktors un kompānijas „Skani” producents Egīls Šēfers.

Kā pašu galveno iemeslu viņš min to, ka aizvadītā gada sākumā aizsākta sadarbība ar vēl vienu digitālo izplatītāju, un tā ir kompānija Idle no Amerikas, kas aktīvi strādā, lai ieraksti nokļūst labi pazīstamās mūzikas platformās - „Spotify”, „iTunes”, „Apple Music” un citās.

Latvijas Radio kora albumu „Klusuma auglis” pērn klausījušies gandrīz 40% no visiem mūsu ierakstu klausītājiem, arī otrajā un trešajā vietā ir Latvijas Radio kora ieraksti – 30% klausījušies albumu „Mārtiņš Brauns: Daugava”, bet 8% - albumu „Daba un Dvēsele”,” atklāj Šēfers.

Dominējošā vietne, kur klausās mūsu klasiskās mūzikas ierakstus ir Spotify, to izmanto 70% klausītāju.