Jūnija sākumā Aizputē norisinās nemateriālā kultūras mantojuma dokumentēšanas un novadpētniecības skolas lauka pētījumi. Šoreiz pētnieki un entuziasti pievērsīs uzmanību kulinārajam mantojumam un dažādu ēdienu gatavošanas tradīcijai.

Novadpētniecības skolu Latvijā iedibinājusi starpnozaru mākslas grupa "Serde", kas daudzu gadu garumā izdevusi arī "Tradīciju burtnīcas", kas vēsta par augu vākšanu, alus darīšanu un citām tēmām.

Aizputē, starpnozaru mākslas grupas "Serde" paspārnē novadpētniecības skola notiek jau trešo reizi. Tā pulcē interesentus no dažādām Latvijas vietām. Par novadpētniecības skolu vairāk stāsta viena no rīkotājām Signe Pucena. 

Šogad novadpētniecības skola pievērsīs uzmanību kulinārajam mantojumam. Stāsti par un ap ēdienu būs tas, kas šajās dienās nodarbinās pētnieku prātus. Kāpēc ēdieni, stāsta Starpnozaru mākslas grupas "Serde" pārstāve Ieva Vītola.

Šī gada novadpētniecības skola turpinās iesākto pētījumu par kulināro mantojumu. Notiks izbraukumi uz Dunalku, Skrundu, Cīravu, kur sarunātas tikšanās ar saimniecēm.

Novadpētniecības skola Diendvidkurzemē notiks līdz pat šī nedēļas beigām un, apkopjot ievāktos materiālus, tās noslēgumā plānots izdot vēl vienu "Tradīciju burtnīcu".