Statistika liecina, ka Latvijā viens cilvēks gadā vidēji patērē tikai 2 - 3 kg kafijas - atšķirībā no Eiropas, kur šis skaitlis ir 6 kg, bet lielākajiem kafijas dzērējiem - somiem - pat pāri 10 kg. Kafija ir ļoti komplicēts dzēriens. Aromātu buķetes ziņā labākos vīnus tā apsteidz trīskārt. Melnais dzēriens sevī ietver līdz pat 800 dažādu aromātu. Paralēli zinātnei kafija ir arī viens no ienesīgākajiem biznesiem. Tā ir otrā visvairāk pārdotā prece pasaulē, piekāpjoties vienīgi naftai, liecina ekonomistu aprēķini. Mārtiņš Dzenis ir "Rocket Bean Roastery" līdzīpašnieks, viens no kafijas kultūras aizsācējiem Latvijā. Pats atzīst – „ Ja tajā kafijas procesā esi iekšā, tad atpakaļceļa vairs nav. Tas ir process, kas ieved bezgalīgi neizmērojamā un plašā pasaulē, kuru apgūt dzīves laikā praktiski nav iespējams.”