Ģimenes studija tiekas ar Inesi Dāvidsoni. Inese savus vīriešus - vīru un abus dēlus - palaidusi dienas gaitās un stāsta par savas dzīves garšām un baudām, atklājumiem un piedzīvojumiem. Inese ir vēdiskā astroloģe, bet viņas kaislības ir hennošana. Hennas pastu Inese gatavo pati, apgleznot sieviešu ķermeņus Inesei ir tīrā bauda. Ēst gatavošana Inesei ir meditatīvs process un šoreiz Ģimenes studija nolūkojas, kā Ineses virtuvē top četri vienkārši, bet garšvielām bagāti ajūrvēdas ēdieni.


Besan ladu bumbiņas

Turku zirņu miltus apcep uz sausas pannas, kad atraisās riekstaina smarža, pievieno sviestu.

Sacep visu kopā, noņem no uguns, liek klāt pūdercukuru, izmērcētas, sagrieztas mandeles, dateles un vīģes. Visu samaisa, atdzesē. Saveļ bumbiņās.

Rīsi ar dārzeņiem

Katliņā liek ghī sviestu un garšvielas - asafetīdu, kuminu, kitchen king masala, sieramoliņa sēklas, garam masala, adžvana sēklas, kurkumu.

Kad garšvielas “atdzīvojas” karstajā sviestā un sāk smaržot, liek klāt izmērcētus/ noskalotus rīsus un dārzeņus - zirņus, puķkāpostu, papriku, burkānu, aso piparu, ingveru, ķiplokus, sīpolus.

Visu kopā apcep, aplej ar ūdeni un uzvāra. Kad ēdiens uzmet pirmo burbuli, pieliek sāli, liek katlam virsū vāku, un uz lēnas uguns turpina vārīt 15 minūtes.

Pirms pasniegšanas uzkaisa zaļumus - dilles un lokus.

Turku zirņi ar kabačiem

Katliņā uzkarsē sviestu, ber klāt garšvielas - sinepju sēklas, adžvana sēklas, fenheļa sēklas, chana masala, garam masala un sieramoliņa sēklas.

Kad garšvielas ir “atdzīvojušās” un sāk smaržot, ber klāt izmērcētus un novārītus turku zirņus un kabača kubiciņus.

Visu apmaisa un uz lēnas uguns sasutina. Liek klāt skābo krējumu, sāli un pirms pasniegšanas pārkaisa ar kindzu.

Tomāti ar panīru

Katliņā izkausē sviestu un klāt liek garšvielas - fenheļa sēklas, melno kuminu, sieamoliņa sēklas, chana masala, garam masala, kuminu, melnā sezama sēklas.

Kad garšvielas “atdzīvojušās”, liek klāt sagrieztus tomātus un svaigā siera jeb panīra gabaliņus.

Visu kopā apcep un liek klāt skābo krējumu un sāli. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļa lapām.