“Pētījumi liecina, ka konvencionāli audzētā pārtikā 45 procentos ir pesticīdu atliekvielas. Arī mazam daudzumam pesticīdu atliekvielu, ko nespēj noteikt aparatūra, ir ietekme uz mūsu organismu. Bērni ir īpaši jūtīgi, tāpēc cenšos saviem bērniem meklēt pārtiku, kas audzēta ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm," atzīst vides inženierzinātņu doktore Jana Simanovska.

Par bioloģiskas pārtikas nozīmi cilvēki visbiežāk sāk domāt tad, kad piedzimst bērns. Ar ko īsti sākt? Kāda ir eko un bio pārtikas būtība? Kā atšķirt veiksmīgu eko produktu mārketingu no tā, kas patiešām derīgs un neaizstājams, lai mazuļa uzturs būtu veselīgs. Cik daudz izvērtējam to, ko dodam ēst saviem bērniem? Vai svarīgi visupirms censties nodrošināt bērnu ēdienkartes sastāvu tikai no ekoloģiski audzētiem produktiem, diskutējam Ģimenes studijā. Raidījuma viešņas vides inženierzinātņu doktore, trīs bērnu mamma Jana Simanovska, uztura speciāliste Ksenija Andrijanova, trīs bērnu mamma ar pieredzi ekoproduktu tirdzniecībā Liene Brizga-Kalniņa un mamma, kas ikdienu sastopas ar vajadzību pabarot 7 bērnus, Una Gavare.

Vienkāršāks un svaigāks ēdiens ievērojami var samazināt izmaksas par pārtiku. Prātīgi rīkojoties, varam palielināt bioloģisko produktu daudzumu savā ēdienkartē, nepalielinot izmaksas.