Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Tulkojumā no sanskrita vārds „ingvers” nozīmē „universāls līdzeklis”. Tā ir viena no senākajām garšvielām veselībai un možam garam. Arī mūsdienu medicīna apraksta vismaz 20 šī auga dziedinošās īpašības. Raidījumā Kā labāk dzīvot saruna par ingvera labajām īpašībām un praktiski ieteikumi tā lietošanai. Padomus sniedz veģetārās pavārmākslas skolotāja Dita Lase un garšaugu veikala "Avokado" vadītāja Inta Rubenkova.

Dita Lase uzskata, ka svaigs un kaltēts ingvers ir divas dažādas garšas, un katram sava vieta. Pulveris stiprāks un asāks, ar intensīvāku garšu. Svaigais – saldāks. Ziemā ingveram noteikti jābūt virtuvē, jo ingvera tēja ir labs veids, kā sasildīties rudenīgos un ziemas vakaros. Bet jāievēro devas: mazās devās ingvers silda, lielās daudz – piere noraso un sāk dzesēt.

Sildošas ingvera tējas pagatavošanai pietiek ar tējkaroti svaigi rīvētas ingvera saknes, var arī griezt šķēlītēs, ceturtdaļa tējkarotes, ja izmanto pulveri.

Savukārt Inta Rubenkova vērtē, ka ingveru kaltē un maļ pulverī un taisa no tā sukādes, lai labāk to uzg;abātu un vieglāk transportētu. Tiesa, pērkot sukādes, jāpievērš uzmanība, cik daudz ir cukura un cik ingvera.

Ingvers arī stiprina imunitāti, kā arī ingvera dzēriens līdz pret vemšanu. Tas neitralizē sliktās vietas. Rubenkova atklāj, ka „ingvera putriņa” ielikta starp marlēm līdz sastiepumiem. Lai pagatavotu putriņu, ņem 200 g ingvera pulvera un sajauc ar ūdeni. Ieklāj starp marlēm un liek uz apskādētās vietas.