Raidījuma skanēšanas laikā variet sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.
Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) tapuši jauni pārtikas produkti uz pākšaugu bāzes. Jauni produkti - pastēte, brokastu pārslas un batoniņi - veidoti, lai aizstātu dzīvnieku valsts olbaltumvielas un mazinātu globālo sasilšanu. Meklējot olbaltumvielas augu valsts produktos un kukaiņu pasaulē, LLU pārstāvji izvēlējušies tepat Latvijā pieejamos augus, kas bagāti ar olbaltumvielām. Tie ir pākšaugi, kam ir augsts proteīna saturs, turklāt zirņi un pupas ir produkts, ko latvieši labprāt lieto uzturā.
LLU zinātnieču izstrādātos produktus no Latvijā audzētiem pelēkajiem zirņiem, cūku pupām un lauka pupām Latvijas Zinātņu akadēmija novērtējusi kā vienu no 12 nozīmīgākajiem Latvijas zinātnes sasniegumiem aizvadītajā gadā. Par šiem izstrādājumiem interesi izrādījuši arī ārzemju uzņēmēji.
Kas šajos produktos īpašs, raidījumā Kā labāk dzīvot skaidro LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārstāves: profesore Sandra Muižniece-Brasava, profesore Daina Kārkliņa, inženierzinātņu doktore Asnate Ķirse, inženierzinātņu doktore Liene Strauta un inženierzinātņu bakalaure Evija Puiškina.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X