Uz Nacionālās operas skatuves top jauna versija par slavenā dzīves baudītāja un pavedinātāja Dona Žuana tēmu. Baleta veidolā to iestudē horeogrāfs Hulio Arosarena no slavenā Lozannas Bežāra baleta, un pirmizrāde būs skatāma piektdien.

Iestudējums veidots neoklasikas stilistikā, tajā skanēs Mocarta un Šopēna mūzika, titullomu dejos Raimonds Martinovs vai Arturs Sokolovs.

Latvijas publikai patīk pilnmetrāžas stāstoši baleti ar atpazīstamiem nosaukumiem – un šis bijis viens no iemesliem kā pirmo šīs sezonas baleta jauniestudējumu veidot „Donu Žuanu” – atklāj baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Pie tā strādā ļoti interesanta radošā komanda ar pasaules elpu – režisors ir bijusī Bežāra baleta zvaigzne, tagad horeogrāfs Bežāra trupā – Hulio Arosarena, dramaturģe - Valentīna Turku, kas Latvijas skatītājiem pazīstama kā iemīļotā baleta „Romeo un Džuljeta” horeogrāfe, kostīmu mākslinieks – Alans Hraņiteļs, kas sadarbojies ar slaveno Saules cirku, arī scenogrāfija un gaismas ir ārvalstu viesu pārziņā.

Muzikālais vadītājs savukārt ir Mārtiņš Ozoliņš, kurš stāsta, ka baleta muzikālā partitūra veidota romantiskās noskaņās, apvienojot Mocarta operas fragmentus ar epizodēm no Šopēna variācijām.