Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Vārda diena: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

No 1. augusta Latvijas Radio 4 – Doma laukums sāk apraidi Viļakā un tās apkārtnē

No piektdienas, 1.augusta Latvijas Radio 4 – Doma laukums būs klausāms arī Viļakā un tās tuvākā un tālākā apkaimē – darbību uzsāks jauns raidītājs, kas raidīs FM 100.0 MHz frekvencē.

Latvijas Radio 4 apraides paplašināšana Latgales teritorijā notiek Latgales mediju programmas ietvaros, kura tiek īstenota sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru un VAS „Elektroniskie sakari”. Valdība piešķīrusi līdzekļus programmas realizācijai ar mērķi mazināt ārvalstu informācijas avotu ietekmi uz Latgalē dzīvojošajiem iedzīvotājiem. Latgales mediju programma ietver sabiedrisko pasūtījumu sabiedriskajiem un komercmedijiem, kā arī paredz tehniskus risinājumus apraides uzlabošanai.

Jau šī gada 1.jūnijā notika izmaiņas Latvijas Radio programmu apraidē Latgalē: Latvijas Radio 1 Rēzeknē un tās apkārtnē sāka raidīt FM 107.5 MHz frekvencē, jauniešu veidotais Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Daugavpilī un tās apkaimē mainīja raidīšanas frekvenci uz FM 104.0 MHz. Savukārt Latvijas Radio 4 – Doma laukums no jūnija raida Daugavpilī 88.7 FM, Dagdā 99.1 FM, Rēzeknē 104.2 FM un tagad arī Viļakā un tās apkārtnē FM 100.0 MHz.

Latvijas Radio apraide pārējā valsts teritorijā joprojām paliek nemainīga – klausītāji Latvijas Radio veidotās programmas arī turpmāk varēs klausīties jau ierastajos FM viļņos.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas Radio mājaslapā latvijasradio.lv. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv