Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4 izskan jauns radio seriāls "Nepareizo vārdu īsie stāsti"

No pirmdienas, 1.septembra programmā „Latvijas Radio 4 – Doma laukums” būs klausāms jauns radio seriāls „Nepareizo vārdu īsie stāsti” (krievu val. Короткие истории неправильных слов). Seriāls par valodas lietojumu radio ēterā izskanēs katru darbadienu plkst. 9.05 ar atkārtojumu tās pašas dienas plkst. 14.05.

Radio seriāls „Nepareizo vārdu īsie stāsti” 40 sērijās populārzinātniskā veidā izglītos klausītājus par krievu un latviešu valodas vārdu un jēdzienu pareizu lietošanu. Katra līdz trīs minūtēm garā sērija stāstīs par diviem jauniešiem, kuri ir nejauši satikušies un iepazinušies, un attiecībās neiztiek bez domstarpībām un valodas pārpratumiem.

Seriāls tapis sadarbībā ar Latvijas Radioteātri. Galveno varoņu lomas krievu un latviešu valodā ierunājuši divi jaunie Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri Jana Ļisova (Яна Лисова) un Artūrs Trukšs (Артур Трукшс). Scenārija autors ir Arvis Kolmanis, to veidojušas skaņu režisore Kristīne Zolotorenko un producente Māra Eglīte.

Jaunais radio seriāls savā veidā ir eksperimentāls, un scenārija autors Arvis Kolmanis stāsta: „Idejas autore „Latvijas Radio 4 – Doma laukums” direktore Ilona Madesova vēlējās radīt projektu, kas interesantā formā stāstītu par valodas pārpratumiem cilvēku ikdienas komunikācijā. Rakstot scenāriju, bija jāatrisina sarežģīts uzdevums: seriālā jāapskata latviešu un krievu valodas problēmgadījumus vārdu izrunā un jēdzienu izpratnē, tajā pašā laikā veidojot sižetu ar notikumu attīstību galveno varoņu dzīvēs.”

Radio seriāls „Nepareizo vārdu īsie stāsti” ir klausāms ne vien radio uztvērējos, bet arī Latvijas Radio 4 interneta vietnē www.lr4.lv. Par Latvijas Radio programmu jaunumiem ir iespējams uzzināt arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv