Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

No 15.septembra Latvijas Radio 4 – Doma laukums sāk apraidi Piedrujā un tās apkārtnē

No pirmdienas, 15.septembra Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” būs klausāms arī Piedrujā un tās tuvākā un tālākā apkaimē – darbību uzsāks jauns raidītājs, kas turpmāk raidīs FM 94.5 MHz frekvencē.

Latvijas Radio 4 apraides paplašināšana Latgales teritorijā notiek Latgales mediju programmas ietvaros, kura tiek īstenota sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru un VAS „Elektroniskie sakari”. Valdība piešķīrusi finansējumu programmas realizēšanai, lai mazinātu ārvalstu informācijas avotu ietekmi uz Latgalē dzīvojošajiem iedzīvotājiem. Latgales mediju programma ietver sabiedrisko pasūtījumu sabiedriskajiem un komercmedijiem, kā arī paredz tehniskus risinājumus apraides uzlabošanai.

Jau šī gada 1.jūnijā notika izmaiņas Latvijas Radio programmu apraidē Latgalē: Latvijas Radio 1 Rēzeknē un tās apkārtnē sāka raidīt FM 107.5 MHz frekvencē, jauniešu veidotais Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Daugavpilī un tās apkaimē mainīja raidīšanas frekvenci uz FM 104.0 MHz. Savukārt Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” no jūnija raida Daugavpilī 88.7 FM, Dagdā 99.1 FM, Rēzeknē 104.2 FM, no 1.augusta Viļakā 100.0 FM un tagad arī Piedrujā un tās apkārtnē FM 94.5 MHz.

Latvijas Radio apraide pārējā valsts teritorijā joprojām paliek nemainīga – Latvijas Radio veidotās programmas klausītājiem arī turpmāk būs pieejamas jau ierastajos FM viļņos.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv