Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Vārda diena: Līksma, Bārbala

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio paplašina korespondentu spēkus Briselē

Tuvojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē 2015.gadā, Latvijas Radio paplašina spēkus Briselē. Turpmāk līdzās pieredzējušajai Latvijas Radio korespondentei Inai Strazdiņai par Eiropas Savienības aktualitātēm no Briseles informēs arī Radio Ziņu dienesta vecākais korespondents Artjoms Konohovs.

Žurnālistu resursi Eiropas Savienības (ES) galvaspilsētā tiek palielināti, lai Latvijas Radio (LR) nodrošinātu daudzveidīgu un objektīvu informāciju par Latvijai nozīmīgiem jautājumiem Eiropas Savienības un pasaules kontekstā. Pēdējā laikā ir aktualizējušies jautājumi par ES drošību, dalībvalstu politiskajiem un finansiālajiem apsvērumiem; no 2015.gada 1.janvāra Latvija kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē, līdz ar to ir svarīgi, lai sabiedriskais radio ar diviem pastāvīgajiem korespondentiem tiktu pārstāvēts Briselē.

Turpmāk Beļģijas galvaspilsētā Artjoms Konohovs gatavos ziņu sižetus un intervijas, tostarp arī Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” ziņām krievu valodā, kas ir īpaši būtiski, lai stiprinātu Latvijas sabiedrisko mediju satura piedāvājumu krievvalodīgo auditorijai.

A.Konohovs sācis strādāt Latvijas Radio 2005.gadā. Kopš 2011.gada Latvijas Radio ēterā informē par ES aktualitātēm un ir radio staciju tīkla „Euranet Plus” projekta vadītājs Latvijā. Paralēli profesionālajai darbībai žurnālists ir absolvējis Amsterdamas Universitāti Nīderlandē, iegūstot maģistra grādu Eiropas Savienības komunikācijā. Artjoms arī saņēmis Baltijas– Amerikas Brīvības fonda stipendiju un 2012.gadu pavadījis Kalifornijas pilsētā Sanfrancisko, ASV, strādājot par žurnālistu Sanfrancisko sabiedriskajā raidstacijā KALW.

Ilggadējā LR korespondente Briselē ir Ina Strazdiņa, kura jau kopš 2006.gada strādā Beļģijā. Pieredzējusī žurnāliste 2009.gadā ir saņēmusi titulu „Gada Eiropas cilvēks Latvijā”, savukārt 2012.gadā tika apbalvota ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Cicerona balvu žurnālistikā, apliecinot profesionalitāti un veiksmīgo darbību ES jautājumu atspoguļošanā.

Latvijas Radio valdes loceklis Jānis Siksnis: „Esmu gandarīts, ka Latvijas Radio ir radis iespēju palielināt žurnālistu skaitu Briselē. Jau līdzšinējā korespondente Ina Strazdiņa ar veidotajiem ziņu sižetiem un reportāžām no ārvalstīm ir apliecinājusi savu profesionalitāti, daudzpusīgumu un plašās zināšanas starptautiska līmeņa jautājumos. Nešaubos, arī Artjoms Konohovs ar sagatavoto informāciju latviešu un krievu valodā spēs klausītājus ieinteresēt par ES un pasaulē nozīmīgiem notikumiem.”

Uzziniet par ES aktualitātēm arī tviterī Inas Strazdiņas (@InaStrazdina) un Artjoma Konohova (@artjomka) oficiālajā kontā. Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio jaunākajām ziņām radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv. Par citiem Latvijas Radio programmu jaunumiem iespējams uzzināt arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv