Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Vārda diena: Līksma, Bārbala

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio studijas koncertā skanēs džeza mūzika

Svētdien, 19.oktobrī, plkst. 17.00 Latvijas Radio 1. studijā notiks džeza mūzikas koncerts, kuru tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Radio 3 – „Klasika”. Tajā piedalīsies dziedātāja Kristīne Prauliņa, pianists Viktors Ritovs un Latvijas Radio bigbends.

Pirmo reizi studijas koncertam tiks nodrošināta arī video tiešraide, ko džeza mūzikas cienītāji varēs vērot programmas „Klasika” mājaslapā. Koncertu iespējams apmeklēt arī klātienē, laicīgi piesakoties pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai līdz 17.oktobrim rakstot e-pastu lr3koncerts@latvijasradio.lv. Ieeja Radio mājā (Doma laukumā 8) 19.oktobrī no plkst. 16.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Koncerta apmeklējums – bez maksas.

Koncerts tiks iekļauts īpašajā Eiroradio nedēļā „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014”, un 31.oktobrī plkst. 23.30 pēc Latvijas laika tas tiks piedāvāts Euroradio2see platformā.

Eiroradio nedēļa „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” risināsies no 27.oktobra līdz 2.novembrim, kad ik vakaru „Klasika” piedāvās Latvijas mākslinieku koncertus. Detalizēta informācija par Eiroradio nedēļas norisi tiks sniegta drīzumā.

Latvijas Radio bigbenda koncerta programmā iekļauti gan leģendārā latviešu džeza mūzikas granda Gunāra Rozenberga skaņdarbi bigbenda sastāvam, gan Latvijas Radio bigbenda mūziķu pašu radītās kompozīcijas, kā arī Raimonda Paula mūzika un jaunās dziesmas, kas komponētas īpaši dziedātājai Kristīnei Prauliņai.

Kristīne Prauliņa ir Riga Jazz Stage 2014 Grand Prix ieguvēja un regulāri koncertē kopā ar maestro: abu sadarbību varēja novērtēt gan Raimonda Paula jubilejas koncertā Latvijas Nacionālajā operā šī gada janvārī, gan augustā Dzintaru koncertzālē – festivāla „Latvijas pērles” ietvaros un Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas krāšņajā noslēgumā. Šobrīd top arī īpaša koncertprogramma 18.novembrim.

Kristīne neslēpj prieku par iespēju sadarboties ar Latvijas Radio bigbendu: „Tā ir ļoti stipra, spēcīga aizmugure. Tas ir daudzu solistu sapnis – uzstāties ar bigbendu, tāpēc mana sajūsma nav vārdos izsakāma. Tas, ka varu ar talantīgajiem mūziķiem strādāt ikdienā un uz skatuves, ir liela bauda! Un pamatīgs spēks. Taču vērtīgākais un skaistākais visā ir tas, ka talantīgi mūziķi vienkārši sanāk kopā un rada.”

Aicinām džeza koncerta tiešraidi no 1.studijas klausīties arī Latvijas Radio 3 – „Klasika” radio frekvencēs un internetā. Programmas jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook.