Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

144 stundu labdarības maratons "Dod pieci!" ir atklāts

Šodien, 17. decembrī, plkst. 18.00, mūziķim Renāram Kauperam svinīgi aizslēdzot durvis, aizsākās 144 stundu labdarības maratons „Dod pieci!”, kurā līdz 23. decembrim tiks vākti līdzekļi vairāk nekā 5000 vientuļiem un mazturīgiem Latvijas senioriem. Trīs Pieci.lv dīdžeji sešas diennaktis dzīvos īpaši izveidotā stikla studijā Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā pie tirdzniecības centra „Origo” un par ziedojumiem senioru atbalstam atskaņos klausītāju izvēlētas dziesmas.

Ne visiem Latvijas iedzīvotājiem svētku laiks ir priecīgs – daudziem vecāka gadagājuma cilvēkiem Ziemassvētku laiks ir skumju un grūtsirdības pilns, jo tie vēl skaudrāk izjūt vientulību un trūkumu, kuru spiesti piedzīvot, iztiekot vien ar minimālo pensiju 142 eiro apmērā. Turpmākās sešas dienas un naktis trīs Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (Pieci.lv) dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Kaspars Mauriņš uzturēsies Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā un stikla studijā pie tirdzniecības centra „Origo” atskaņos dziesmas par 5 eiro ziedojumu – savāktie ziedojumi ar labdarības organizācijas Ziedot.lv palīdzību tiks sadalīti starp biedrībām visā Latvijā, kuras ar dāvanu svētkos iepriecinās vientuļos un trūcīgos sirmgalvjus.

Ikvienam ir iespēja palīdzēt senioriem, izvēloties dziesmu par 5 eiro ziedojumu un aizpildot anketu interneta vietnē pieci.lv. Sešas diennaktis jeb 144 stundas dīdžeji atradīsies Stacijas laukumā izvietotajā studijā, uzturā lietos vien augļu un dārzeņu kokteiļus un atskaņos klausītāju izvēlētās dziesmas. No pl. 7.00 līdz 11.00 studijā darbosies DJ Toms Grēviņš, no pl. 11.00 līdz 15.00 – Magnuss Eriņš, no pl. 15.00 līdz 19.00 – Kaspars Mauriņš. Stafeti četru stundu garumā atkal pārņems Toms Grēviņš un Kaspars Mauriņš, visbeidzot DJ Magnuss Eriņš to noslēgs no pl. 3.00 līdz 7.00 rītā. Divreiz stundā no pl. 8.00 līdz 22.00 vakarā notiks sazvanīšanās ar ziedotājiem, kuri būs aizpildījuši interneta vietnē pieci.lv pieejamo dziesmu anketu. Jāatzīmē, visas par ziedojumiem izvēlētās dziesmas tiks atskaņotas radio ēterā.

Labdarības maratona „Dod pieci!” laikā tiks piedāvāti audiovizuāli dzīvesstāsti par dažādos Latvijas reģionos mītošu senioru likteni un ikdienu. Atbalstot maratona ideju un mērķus, katru dienu „Dod pieci!” studijā viesosies Latvijā pazīstamas personas. Piemēram, dīdžejus apmeklēs mūziķi Renārs Kaupers un Goran Gora, dziedātājas Māra Upmane-Holšteine, Linda Leen un Aija Andrejeva, grupas “Musiqq”, „Instrumenti”, „PER” un „Carnival Youth”, aktrise un režisore Rēzija Kalniņa ar mammu aktrisi Helgu Dancbergu, aktieri Jānis Jarāns un Dainis Porgants, modes māksliniece Elita Patmalniece, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, komandas „VEF Rīga” basketbolisti un daudzi citi. Viesi ieradīsies ar kādu līdzpaņemtu personīgu lietu, kuru dāvinās labdarībai un kura tiks izlozēta starp ziedotājiem.

Lai padarītu trīs dīdžeju nākamās 144 stundas vēl aizraujošākas, katru vakaru pēc pl. 21.00 stikla studijā ieradīsies slepenais nakts viesis – kura no Latvijā zināmām personībām tā būs, dīdžeji uzzinās tikai tikšanās brīdī. Slepenais viesis līdz pat pl. 7.00 rītā būs nomodā ar dīdžejiem un nakti aizvadīs ar sarunām, spēlēm, dziesmām un citām kopīgi izdomātām aktivitātēm.

Ikviens tirdzniecības centra „Origo” un Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas apmeklētājs, tāpat kā ikviens Rīgas viesis vai garāmgājējs „Dod pieci!” studijā notiekošo varēs vērot klātienē. Līdz šim garākais radio raidījums Latvijā būs klausāms Latvijas Radio 5 – Pieci.lv FM frekvencēs un internetā, bezmaksas mobilajā aplikācijā „Pieci”, kā arī to varēs vērot TV ekrānos LTV 7 pl.20.00. Tāpat tiešraide 24 stundu režīmā būs skatāma sabiedrisko mediju vienotajā ziņu portālā lsm.lv un interneta vietnē pieci.lv.

Labdarības maratonu „Dod pieci!” Latvijas Radio rīko sadarbībā ar Latvijas Televīziju, VAS „Latvijas dzelzceļš”, tirdzniecības centru „Origo” un labdarības organizāciju „Ziedot.lv”. Par telekomunikāciju infrastruktūru rūpējas VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”.

Informācija par akcijas „Dod pieci!” norisi ir pieejama arī sociālajos tīklos: Facebook, Twitter, Instagram, Draugiem.lv un bezmaksas mobilajā aplikācijā „ Pieci”.

Fotouzņēmumi no labdarības maratona „Dod pieci!” ir pieejami uz servera šeit.

Papildinformācijai:

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv vadītājs
Kārlis Dagilis
Mob.tālr. 29565322
E-pasts: karlis@pieci.lv