Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 "Krustpunktā" uzsāk jaunu rubriku par žurnālistiku

Latvijas Radio 1 šodien, 26.janvārī, plkst. 13.05 informatīvi analītiskajā raidījumā „Krustpunktā” uzsāk jaunu rubriku „Žurnālistikas oranžā kaste”.

Turpmāk „Krustpunktā” katra mēneša pēdējā pirmdienā laiks pēc pulksten vieniem tiks veltīts žurnālistikas tematikai – žurnālistu veiksmēm un neveiksmēm un būtiskākajiem izaicinājumiem. Tiešraidē no radiostudijas žurnālists Aidis Tomsons un Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Anda Rožukalne kopā ar viesiem meklēs atbildes uz jautājumiem, kāpēc žurnālisti raksta un runā tā un ne citādi, ko vajadzētu darīt labāk vai mainīt?

Katrs rubrikas „ Žurnālistikas oranžā kaste” temats tiks skatīts kontekstā ar aktuālajiem notikumiem mediju jomā, izmantojot piemērus, pētījumus un tendences citās valstīs. Šajā sezonā apskatīsim tādus tematus kā starptautisko notikumu žurnālistika, interneta ziņu kvalitāte, reģionālā prese un pašvaldību avīzes. Rubrikas laikā tiks analizēti arī jautājumi par pirkto žurnālistiku, politiku un medijiem, dzelteno un slavenību žurnālistiku, sabiedrību un propagandu.

Šīsdienas, 26.janvāra „Krustpunktā” raidījuma temats būs krievu valodā rakstošie un raidošie mediji Latvijā: to loma, atbildība un profesionālā kvalitāte. Diskusijā piedalīsies laikraksta “Vesti Segodnja” politikas žurnālists Abiks Elkins, portāla “focus.lv” žurnālists Andrejs Šavrejs un Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta krievu redakcijas producents Vladimirs Novodvorskis. Diskusiju vadīs žurnālists Aidis Tomsons un Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore, žurnālistikas studiju programmu vadītāja Anda Rožukalne.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio raidījumiem radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.