Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1.studijā un "Klasikas" tiešraidē muzicēs E.Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkņi

Ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu svētdien, 8. februārī, plkst. 15.00 Latvijas Radio 1.studijā un Latvijas Radio 3 – „Klasikas” tiešraidē muzicēs Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas pūšaminstrumentu nodaļas audzēkņi. Tiešraides koncertu vadīs Dina Dūdiņa-Kurmiņa.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai e-pastā lr3koncerts@latvijasradio.lv. Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8, Rīgā) 8.februārī no plkst. 14.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas!

Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola šogad svin 70.gadskārtu. „Klasikas” ciklā „Mūsu leģendas” jau izskanējis skolas vēsturei veltīts raidījums, tomēr skolas jubilejas gadā „Klasika” vēlas parādīt kaut nelielu daļu no īpašās mācību iestādes darba augļiem, visupirms sniedzot iespēju Radio koncertā un tā tiešraidē uzstāties skolas pūšaminstrumentu nodaļas audzēkņiem. Skolas iekšējais konkurss, kurā tiek izraudzīti labākie no labākajiem topošajiem māksliniekiem, noslēgsies tuvākajās dienās, kad tiks precizēti tie mazo mākslinieku vārdi, kas daudzkrāsainas mūzikas programmā iepriecinās „Klasikas” klausītājus.

„Gluži apzināti koncertam Latvijas Radio studijā akcentu esam likuši uz mazāko klašu skolēniem. Šobrīd sirsniņas pukst straujāk mums visiem, jo gan skolas audzēkņiem, gan pedagogiem šis ir liels notikums. Uzstāties radio tiešraidē – tā ir īpaša sajūta! Bērniem tā būs ļoti vērtīga koncertpieredze,” atzīst Dārziņskolas pūšaminstrumentu klases vadītājs Gatis Evelons, viens no vadošajiem Latvijas mežradzniekiem.

Protams, koncertā uzstāsies arī vidusskolas audzēkņi, tādējādi ļaujot klausītājiem klātienē un tiešraidē kā šķērsgriezumā ieraudzīt mūziķu tapšanas dažādās stadijas. Kas zina – varbūt saņemsim netiešas, simboliskas, bet ļoti svarīgas atbildes uz LNSO galvenā diriģenta Andra Pogas pausto satraukumu par pūšaminstrumentu spēles situāciju Latvijā, bet varbūt pirmoreiz tiksimies ar netālas nākotnes meistariem?

8. februāra koncertā kopā ar audzēkņiem uzstāsies viņu pastāvīgie koncertmeistari – Ieva Sarja, Inese Ramāne, Inga Ramāne, Zane Rubesa, Jānis Rinkulis un Ģirts Bīrītis.

Aicinām klausīties Latvijas Radio 3 – Klasika studijas koncertu radio frekvencēs un internetā. Programmas jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook.