Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 svinēs 20 jubileju arēnā "Rīga"

Ieskandinot Latvijas Radio 90. jubilejas gadu, ar vērienīgu  koncertu un balli  11. aprīlī arēnā „Rīga” savu divdesmito dzimšanas dienu atzīmēs Latvijas Radio 2. Tā būs radiostacijas bijušo un šībrīža veidotāju aizraujoša satikšanās klātienē ar uzticamajiem klausītājiem un populāriem latviešu mūziķiem. Gatavojoties nozīmīgajai jubilejai, jau pavisam drīz rotācijā sāks skanēt Latvijas Radio 2 divdesmitgades 100 populārākās dziesmas ar pašu izpildītāju komentāriem, kā arī īpaši veidots raidījumu cikls ar atmiņu stāstiem par Latvijas Radio 2, to darbiniekiem, dziedātājiem un komponistiem.

„Dziesmai dzimtajā valodā ir sava unikāla pievilcība, varbūt pat – maģija, jo tikai latviešu valodā izteikta doma, vārds uzrunā vairāk un tiešāk, jo „tie ir vārdi no manas tautas”. Šodienas latviešu mūzika ir raiba kā koki rudenī un tieši tāpēc – skaista un interesanta savā daudzveidībā. Liela daļa mūzikas klausītāju iedala sevi kā noteiktu žanru un izpildītāju cienītājus vai noliedzējus un ir gatavi karsti strīdēties par to. Un visam pa vidu esam mēs – Latvijas Radio 2 – ar dažādu žanru latviešu mūzikas raidījumiem, aptaujām, jaunumiem un visu citu, kas padara mūsu latviešu dziesmu „puķu dobi” patiesi krāšņu”, uzsver Latvijas Radio 2 direktors Armins Ronis.

Latvijas Radio 2 jubilejas koncertā, akcentējot visu latviešu mūzikas stilistisko daudzveidību, uz skatuves kāps vairāk nekā 20 dažādas grupas un solisti – „Musiqq”, Viktors Lapčenoks, Daumants Kalniņš, Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Liene Šomase, Dons, Uģis Roze, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Normunds Rutulis, „Galaktika”, „Sestā jūdze”, Slavenais Jersikas orķestris, Anmary, Ivo Fomins, Kristīne Kārkle-Puriņa, „Apvedceļš”, bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte”, vokāli instrumentālā apvienība „Vintāža” un daudzi citi paaudžu paaudzēs iemīļoti mūziķi. Koncertā piedalīsies arī izcilie latviešu komponisti Raimonds Pauls, Uldis Marhilēvičs, Zigmars Liepiņš, Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns.

Jubilejas pasākuma turpinājumā visus apmeklētājus gaida lustīga balle – ar Slaveno Jersikas orķestri, Andri Ērgli un grupu „Apvedceļš”. Paralēli ballei arēnas Lielajā zālē vestibilā būs iekārtotas arī Latvijas Radio 2 populārāko raidījumu „Muzikālās Bankas” un „Dzintara dziesmu” skatuves, pie kurām varēs ne tikai no sirds izdejoties, vērojot abu aptauju videoklipus, bet arī piedalīties dažādos konkursos un atrakcijās.

Biļetes uz Latvijas Radio 2  dzimšanas dienas svinībām nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā bilesuparadize.lv.

Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai par Latvijas Radio 2 jubileju radio uztvērējos, bezmaksas mobilajā aplikācijā un interneta vietnē, kā arī sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook un Twitter.