Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pasniegs LR un LTV Gada balvu kultūrā "Kilograms kultūras 2014"

Sestdien, 21.februārī, pulksten 21.15 Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 – „Klasika”, kā arī LTV1 un sabiedrisko mediju vienotajā ziņu portālā www.lsm.lv ēterā tiešraidē no Latvijas Radio 1.studijas būs vērojama Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kopīgi rīkotās gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2014” pasniegšanas ceremonija.

Elegantā ceremonijā tiks sadalītas kilogramu smagas atsvara statuetes septiņas nominācijās: “Mūzika”, “Kino”, “Teātris”, “Vizuālā māksla”, “Literatūra un grāmatniecība”, “Gada notikums” un “Gada pārsteigums”. Balvu ieguvējiem dažādās nominācijās tiks piešķirtas arī īpašas dāvanas. “Kultūras kilograms” balvas statueti veidojuši māksliniece Kristīne Jurjāne un tēlnieks Ivars Miķelsons.

Balvas pretendentus gada garumā ir izvirzījusi žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) kultūras žurnālisti, bet uzvarētājus noteicis skatītāju balsojums. Tādejādi šī ir vienīgā balva, kas atspoguļo gan profesionāļu, gan mākslas un kultūras patērētāju viedokli. Vakara gaitā tiks pasniegta arī īpaša Žūrijas balva.

Šogad balvas “Kilograms kultūras“ pasniegšanas ceremonija būs ieturēta dzirkstošās džeza laikmeta noskaņās, jo tieši šajā laikā – 1925. gadā –  dzima Latvijas Radio, kuram šoruden tiks svinēta 90 gadu jubileja. Kopā ar balvas “Kilograms kultūras 2014” nominantiem džeza laikmeta atmosfēru radīs Maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, aktieri Dita Lūriņa un Gundars Āboliņš, kā arī dziedātājs Daumants Kalniņš. Ceremonijas vadītāju un balvas pasniedzēju lomās redzēsiet LTV un LR kultūras raidījumu vadītāju izlasi.

Gada balva kultūrā “Kilograms kultūras” izceļ Latvijas kultūras jomas spēcīgāko notikumu esenci gada griezumā un popularizē izcilāko Latvijas kultūras profesionāļu sasniegumus, par tiem informējot plašu sabiedrību. Šo apbalvojumu 2011.gadā izveidoja raidījuma “100g kultūras” veidotāji – žurnālisti, kuri ir eksperti dažādās kultūras nozarēs. Šis ir pirmais gads, kad šo apbalvojumu LTV un LR veido kopīgi, ar mērķi to izveidot kā nacionālas nozīmes balvu kultūrā.

Gada balvu kultūrā “Kilograms kultūras” atbalsta LR Kultūras ministrija.