Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 3 – "Klasika" atklāj prognožu spēli

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas Radio 3 – „Klasika” atklāj Lielās mūzikas balvas „totalizatoru” – aizraujošu prognožu spēli, kurā ikviens ir aicināts prognozēt „Lielās mūzikas balvas 2014” favorītus.

Lielās mūzikas balvas „totalizators” ir aktīvs no pirmdienas, 23.februāra, un tas tiks slēgts „Lielās mūzikas balvas 2014” pasniegšanas ceremonijas dienā – otrdien, 3.martā, plkst. 12.00 –, kad „Klasikas” raidījumā „Benefice” ar mūzikas ekspertiem tiks apspriesti iespējamie Latvijas mūzikas balvas (LMB) laureāti. Savukārt „totalizatora” uzvarētāji tiks izlozēti un paziņoti 3.marta vakarā, kad plkst. 19.00 „Klasika” sāks tiešraidi no LMB pasniegšanas ceremonijas Latvijas Nacionālajā operā.

„Totalizatora” formu iespējams aizpildīt šeit: http://bit.ly/LR3totalizators. Atšķirībā no balsojuma citos portālos, kur iespējams nobalsot tikai par vienu favorītu, „Klasikas” prognožu spēlē noteikti jābalso par vienu kandidātu katrā kategorijā: Eiropas nozīmes mūzikas notikums Latvijā, Gada jaunais mākslinieks, Gada koncerts, Gada uzvedums, Par izcilu darbu ansamblī, Par izcilu interpretāciju, Par izcilu sniegumu un Gada jaundarbs.

Tie „totalizatora” dalībnieki, kuru prognozes izrādīsies žūrijas vērtējumam vistuvākās, piedalīsies vērtīgu balvu izlozē. Šogad balvu fondā ietilpst gan Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga 2015./2016. gada sezonas abonementi divām personām, starptautiskā džeza mākslinieku konkursa Riga Jazz Stage 2015 abonements un ielūgums uz Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” atklāšanas koncertu 2015.gada rudenī divām personām, gan žurnālu „Mūzikas Saule” un „Figaro” gada abonementi. Tāpat kāds no „totalizatora” uzvarētājiem saņems izdevniecības Musica Baltica grāmatas un notis 30 eiro vērtībā, ielūgumu uz Reiņa Zariņa solokoncertu ciklā „Klaviermūzikas meistari”, ielūgumu uz LNSO sezonas noslēguma koncertu, kā arī vakariņas ar vienu no LMB laureātiem restorānā Mercato.

„Klasikas” prognožu spēli atbalsta Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, „Latvijas koncerti” un Sinfonietta Rīga, koncertzāle „Lielais dzintars” Liepājā, Latgales vēstniecība „Gors”, Vidzemes koncertzāle „Cēsis”, festivāls „Rīgas ritmi”, izdevniecība Musica Baltica, restorāns Mercato.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio 3 – „Klasika” un Lielās mūzikas balvas „totalizatora” jaunumiem internetā, kā arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook.