Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv Milānā cīnīsies par uzvaru Eiropas Radio čempionāta finālā

Svētdien, 15.martā, plkst.21.00 Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (Pieci.lv) ētera balsis Toms Grēviņš un Marta Līne piedalīsies Eiropas Radio čempionāta finālā, kas norisināsies Itālijas pilsētā Milānā. Radio šovu „Radio Battle” paralēli translēs piecās Eiropas valstīs, un klausītāji Latvijā to varēs dzirdēt gan Latvijas Radio 5 FM frekvencēs radio, gan arī interneta vietnē pieci.lv.

„Radio cīņas” finālā vienas stundas garā radio pārraidē Pieci.lv pretī stāsies Igaunijas „Raadio 2” un Serbijas „O Radio and RTV Novi Sad 1”. Fināls notiks tieši pirms „Eiropas radio dienu” (Radiodays Europe) atklāšanas, kas ir lielākā starptautiska līmeņa konference radio nozarē.

Pieci.lv tiesības piedalīties finālā ieguva spraigā „radio cīņā”, 1.marta vakarā pieveicot Zviedrijas radio „SR Metropol”. Līdz pat pēdējai dziesmai dīdžeji sacentās par klausītāju balsojumu mikroblogošanas vietnē Twitter.com, aicinot lietot mirkļbirku #radiobattleLV vai #radiobattleSE. Latvijas balsotāji bija tik aktīvi, ka #radiobattleLV uz brīdi izvirzījās par vienu no visvairāk apspriestajiem tematiem pasaulē.

Cīņā pret zviedriem abi Pieci.lv dīdžeji Toms Grēviņš un Marta Līne bija sagatavojuši plašu muzikālu programmu. Pieci.lv ēterā izskanēja disko atskaņotāju Kasetes kompozīcija „Vēlviens”, Us The Duo „Top Hits Of 2014”, Aminatas Savadogo „Love Injected”, Beckyonce „Single Loser” un Pieci.lv raidījuma „Pieci Rīti” dziesmu aptaujas „Zelta Štrunts” 3.sezonas grāvējs – Hampton The Hampster „The Hamsterdance Song”.

Fināla cīņas programma pagaidām tiek turēta noslēpumā. Pieci.lv dīdžejs Toms Grēviņš: „Ņemot vērā uzvarētāja noteikšanas specifiku, esam izvēlējušies finālā atskaņot tikai šobrīd Latvijā aktuālo mūziku un vienas dziesmas izvēli atstāsim arī mūsu – Pieci.lv klausītāju rokās! Es ticu, ka svētdienas vakarā Latvija atkal mācēs uzspridzināt tviteri!”

Eiropas Radio čempionātā jeb „radio cīņā"” (Radio Battle) piedalās sabiedriskie un komercradio no dažādām Eiropas valstīm. „Radio cīņas” noteikumi paredz dīdžeju sacensību, kuri stundu garā muzikālā tiešraidē cīnās par vietējo un starptautisko klausītāju uzmanību.

Plašāka informācija par „radio cīņu” sociālajos tīklos Twitter un Facebook. Aicinām sekot līdzi Pieci.lv aktivitātēm arī sociālajos tīklos Facebook facebook.com/piecilv un Twitter twitter.com/piecilv.

Publicitātes foto (autors Krists Luhaers) ir augšupielādēti uz servera Failiem.lv servera šeit.