Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Muzeju naktī Latvijas Radio 2 programmu veidos klausītāji

Sestdien, 16.maijā akcijas „Muzeju nakts” laikā Latvijas Radio 2 (LR2) klausītājiem būs iespēja iekļūt LR2 sirdī un tiešā ētera studijā veidot Latvijā klausītākā radio programmu.

Muzeju nakts ir brīnumu nakts, kad jau tradicionāli maija sestdienā mums ļauts piedzīvot ko nebijušu – šogad par godu Aspazijas un Raiņa 150.jubilejai. 16.maijā no pl.19.00 Latvijas Radio 2 vairāku stundu garumā ļaus piedzīvot brīnumu, jo tieši klausītāji veidos un vadīs LR2 programmu! Klausītāji no Rīgas, Jelgavas, Gulbenes, Aizkraukles, Valkas un citām vietām Latvijā, kuri līdz 10.maijam pieteicās kļūt par radio programmas vadītāju, iejutīsies LR2 dīdžeja lomā un, piesakot dziesmu ar Aspazijas vai Raiņa dzejas rindām, citātu vai aforismu, atskaņot savu izvēlēto melodiju. Sestdienas vakarā klausītājiem visā Latvijā izskanēs gan iemīļoto grupu „Prāta vētra”, „Līvi”, „Pērkons” un „Zvaigžņu lietus”, gan solistu Dona, Andra Ērgļa u.c. kompozīcijas.

LR2 „Muzeju nakts” programmas laikā LR2 ētera balss Baiba Palkavniece sazvanīsies ar dažādiem muzejiem, lai uzzinātu par Muzeju nakts aktivitātēm citviet. Savukārt Muzeju nakts dalībnieki un apmeklētāji pārējā Latvijā LR2 programmai varēs sekot līdzi tiešraidē radio frekvencēs, LR2 interneta vietnē un mobilajā lietotnē.

Latvijas Radio 2 aicinām klausīties arī internetā un programmas aktuālajai informācijai sekot līdzi sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook un Twitter. Plašāka informācija par Muzeju nakti pieejama arī interneta vietnē šeit.