Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio Ziņu dienestu turpinās vadīt Mirdza Lele

Šodien, 11.maijā par Latvijas Radio (LR) Ziņu dienesta vadītāju ir apstiprināta līdzšinējā Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Mirdza Lele, kura pēc Latvijas Radio valdes lēmuma turpmāk pildīs Ziņu dienesta vadītājas amata pienākumus.

Līdzšinējā Ziņu dienesta vadītāja Laura Dreimane kopā ar ģimeni atrodas ārpus Latvijas un, beidzoties bērnu kopšanas atvaļinājumam, iesniegusi atlūgumu. Tā kā M.Lele veiksmīgi pildījusi savus līdzšinējos darba pienākumus, LR valde uzticējusi turpināt vadīt Ziņu dienestu arī turpmāk.

Latvijas Radio valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sigita Kirilka: „Mirdzu Leli pazīstu jau daudzus gadus un augstu vērtēju kā pieredzējušu mediju profesionāli. Kopīgi strādājot Latvijas Radio, esmu pārliecinājusies, ka Mirdza ir laba Ziņu dienesta vadītāja. Viņa gan aktīvi strādā pie Ziņu dienesta attīstības plāniem, gan nodrošina stabilu tā ikdienas vadību, lai žurnālisti var koncentrēties kvalitatīvas un uzticamas informācijas gatavošanai.”

Mirdza Lele studējusi žurnālistiku Latvijas Universitātē. Darbu Latvijas Radio Ziņu dienestā uzsākusi pirms 30 gadiem kā ziņu redaktore. Vēlāk bijusi programmu vadītāja raidījumiem „Dienas notikumu apskats”, „Pusdiena”, „Labrīt” un pēdējos gadus pildījusi Ziņu dienesta vadītāja vietnieces pienākumus, tostarp pēdējo pusotru gadu L.Dreimanes prombūtnes laikā. M.Lele kā savas darbības prioritātes izvirza analītiskā satura palielināšanu sadarbībā ar Latvijas Radio 1 un sabiedrisko mediju ziņu portāla Lsm.lv redakciju, kā arī tālāku ziņu krievu valodā nostiprināšanu un attīstību.

Foto: Ziņu dienesta vadītāja Mirdza Lele

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv