Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 atspoguļos Valsts prezidenta vēlēšanas

No šodienas, 26.maija līdz pat 3.jūnijam Latvijas Radio 1 piedāvās īpašas pārraides, veltītas gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām, kā arī tiešraidi no Saeimas un diskusijas vēlēšanu dienā.

Tuvojoties valsts augstākās amatpersonas ievēlēšanas dienai, Latvijas Radio 1 raidījumā „Krustpunktā” no pl.13.05 līdz 14.00 klausītāji varēs izvaicāt visus prezidenta amata kandidātus: otrdien, 26.maijā – Sergeju Dolgopolovu un Egilu Levitu, trešdien, 27.maijā – Mārtiņu Bondaru un Raimondu Vējoni. Raidījumu vadīs pieredzējušais žurnālists Aidis Tomsons.

Nākamajā pirmdienā, 1.jūnijā Latvijas Radio Ziņu dienesta žurnāliste Madara Fridrihsone raidījumā „Krustpunktā” pl.13.05 atgādinās, kā Latvijā tika ievēlēti iepriekšējie prezidenti. Otrdien, 2.jūnijā būs visu prezidenta amata kandidātu dosjē. Ziņu dienesta veidotās kandidātu vizītkartes informatīvi analītiskajā rīta programmā „Labrīt” izskanēs no 28.maija pl. 8.05, kad tiks piedāvāts Mārtiņa Bondara dosjē, 29.maijā – Sergeja Dolgopolova, 1.jūnijā – Egila Levita un 2.jūnijā – Raimonda Vējoņa dosjē.

Savukārt līdz vēlēšanām „Labrīt” programmā Dzintris Kolāts rubrikā „Pilnīgs sviests” analizēs gan gatavošanos vēlēšanām, gan pašus kandidātus.  

Valsts prezidenta ievēlēšanas dienā trešdien, 3.jūnijā piedāvās speciālu vēlēšanu programmu. „Labrīt” būs gan aktuālā informācija par balsojuma norisi, gan Īrijā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo viedokļi par prezidenta amata kandidātiem. Tāpat sazināsimies ar Ziņu dienesta korespondentu par to, kas notiek pie Saeimas. 3.jūnija rītā „Labrīt” viesis būs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Kamēr Saeimā notiks prezidenta vēlēšanas, ziņas būs katru pusstundu. Plkst.10.05 tiešraidē no Saeimas informēs žurnāliste Māra Jansone, savukārt LR1 studijā būs raidījuma „Krustpunktā” vadītājs Aidis Tomsons. Visu vēlēšanu norises laiku studijā būs politologi, sociologi, žurnālisti; tāpat sazināsimies arī ar inteliģences pārstāvjiem un bijušajiem politiķiem, kas vērtēs Valsts prezidenta vēlēšanu norisi. Pirmajā stundā no plkst.10 līdz 11 studijā aicināta politoloģe Ilze Ostrovska, žurnāliste Baiba Strautmane un sabiedrisko attiecību speciālists Kristians Rozenvalds. Tāpat pārējās vēlēšanu stundās uzrunāti diskusijā piedalīties politologi un sociologi Arnis Kaktiņš, Aigars Freimanis, Juris Rozenvalds, Iveta Kažoka, Filips Rajevskis, kā arī žurnālisti Anita Daukšte, Nellija Ločmele, Askolds Rodins un Eduards Liniņš u.c.

Aicinām sekot līdzi Valsts prezidenta vēlēšanām Latvijas Radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.