Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Vārda diena: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 tiešraidē izskanēs "Kulakova nakts"

Šajā sestdienā, 22. augustā Ogres estrādē izskanēs pirmā „Kulakova nakts”. No plkst. 21.00 koncerta tiešraide Aleksandra Šaicānova un Līnas Rudzones vadībā būs klausāma Latvijas Radio 2.

Šogad apritējuši 30 gadi, kopš 1985. gada 6. jūlijā pēc grupas „Pērkons” uzstāšanās Ogres estrādē grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā, vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu, izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus. Pēc trīs desmitgadēm – 2015. gada 22. augustā – visi grupas „Pērkons” fani Ogres estrādē tiek aicināti uz „Kulakova nakti”.

„Latvijā „Pērkonam” ir nepārvērtējama nozīme. Būtībā tas ir vietējo rokmūziķu un publikas sociālais atpestītājs. Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere un tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam. Un pats galvenais – „Pērkons” ir grupa ar tik konsekventu tekstu (lielākoties Māra Melgalva) izvēli un ar tik nepārprotamu un atklātu jaunības maksimālismu,” saka muzikoloģe un Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte.

Sestdien „Kulakova naktī” piedalīsies grupas „Pērkons”, „Instrumenti”, „Menuets”, Ogres pūtēju orķestris, koris „Gaudeamus” diriģenta Ivara Cinkusa vadībā. Latviešu mūziķis Juris Kulakovs savā festivālā aicinājis uzstāties jaunās grupas virzienā no dzimtajiem Līvāniem līdz Rīgai: grupas „Krampis” (Līvāni), „Šaha klubs” (Aizkraukle), „Rīgas Modes” (Ogre), savukārt uz rīta pusi vinila diskotēku spēlēs DJ Dambis un Uldis Rudaks (Rīga).

Galvenā loma „Kulakova naktī” tomēr paliks „Pērkonam”. „Pērkona” koncerta daļā izskanēs grupas populārie hiti, kā „Zaļā dziesma”, „Slidotava”, „Labu vakar”, „Dziesma par sapumpuroto zaru”, „Gandrīz tautasdziesma”, „Balāde par gulbi”, „Mana dienišķā dziesma” u.c. „Kulakova naktī” kopā ar „Pērkonu” uzstāsies arī grupas kādreizējais solists Nauris Puntulis.

Aicinām „Kulakova nakts” tiešraidi klausīties Latvijas Radio 2 frekvencēs ne vien radio uztvērējos, bet arī Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv un LR2 bezmaksas mobilajā lietotnē. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.

Foto: Juris Kulakovs