Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Vārda diena: Mirta, Ziedīte

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 programmas jaunumi no 31. augusta

Aizsākot Latvijas Radio 90. gadadienas rudens sezonu, no nākamās pirmdienas gaidāmas izmaiņas Latvijas Radio 1. Turpmāk katru darba dienu ziņu programma „Labrīt” piedāvās Arta Volfa veidotu rubriku „Dienas dziesma”, būs klausāms jauns raidījums „Īstenības izteiksme”, skanēs intervija par dienas svarīgāko notikumu un būs citi jaunumi.

Latvijas Radio 1 (LR1) informatīvi analītiskās programmas „Labrīt!” ietvaros skanēs jauna rubrika „Dienas dziesma”, ko veidos Latvijā zināmais un klausītāju iecienītais radio dīdžejs Artis Volfs. „Dienas dziesma” būs veltījums kādai populārai personai, mūzikas grupai, pazīstamam dienas jubilāram vai vēsturē nozīmīgam notikumam. Muzikālā rubrika „Dienas dziesma” izskanēs darba dienās plkst. 6.24 ar atkārtojumu Latvijas Radio 1 tās pašas dienas plkst. 17.50. Tāpat „Labrīt!” laikā ap plkst. 8.15 plašāk stāstīs par aktualitātēm sportā – no 5. septembra sekosim līdzi Eiropas basketbola čempionātam, piedāvājot spēļu apskatus ar ekspertu komentāriem un prognozēm.

No 31. augusta katru darba dienu plkst. 12.30 Latvijas Radio 1 skanēs jauns Latvijas Radio Ziņu dienesta veidots analītiski pētniecisks raidījums „Īstenības izteiksme”. Tajā žurnālisti vāks liecības, pētīs dokumentus, analizēs notikumus, faktus un lēmumus, veidos reportāžas un piedāvās komentārus. Raidījuma tematu loks aptvers visplašākās tēmas, kas ir svarīgas un ietekmē Latvijas sabiedrības dzīvi: no ārpolitikas līdz dzīvei Latvijas viensētās, no kultūras sasniegumiem līdz noziedzības apkarošanai.

Pirmās nedēļas temats raidījumā „Īstenības izteiksme” būs bēgļi. Latvija sola patvērumu divarpus simtiem bēgļu – cik gatava šim solim ir valsts un mēs paši? Tiks analizēti bēgļu krīzes cēloņi un apzinātas sekas, pētīts cilvēku kontrabandas tīkls uz Eiropu, skaidrota Zviedrijas bēgļu politikas pieredze un meklētas mācības savai valstij.

Raidījums „Īstenības izteiksme” skanēs darba dienās plkst. 12.30 Latvijas Radio 1 programmas raidījumā “Krustpunktā”. Latvijas Radio rūp arī klausītāju viedoklis, tādēļ klausītājus uzklausīs „Brīvajā mikrofonā” plkst. 12.45. Īstenības izteiksmes” atkārtojums būs tās pašas dienas plkst. 18.45 un 23.45. Vairāk par „Īstenības izteiksmi” LR Ziņu dienesta Facebook profilā (spiest šeit).

LR1 gaidāmi arī citi jaunumi. No nākamās nedēļas darba dienu vakaros plkst. 18.30 būs 15 minūšu intervija par dienas svarīgāko notikumu raidījumā „Aktuālais temats”. Savukārt ceturtdienās plkst. 14.36 „Radio mazās lasītavas” vietā skanēs raidījums „Burtu burvis”, kurā atraktīvā veidā lasīs bērniem un jauniešiem domātās grāmatas.

Aicinām Latvijas Radio 1 programmu klausīties Latvijas Radio 1 frekvencēs ne vien radio uztvērējos, bet arī Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.