Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 6 – Radio NABA tiešraidēs atspoguļos "Baltās nakts" programmu

Sestdien, 5. septembrī trīs no mūsdienu mākslas foruma „Baltā nakts” kultūrpunktiem veidos īpašu vakara – nakts programmu Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA viļņos FM 95,8 un internetā naba.lv. Programmā tiks atspoguļota audiovizuāli laikmetīgā koncertprogramma „Videogrāfija X: Space Textures IX”, literārais piedzīvojums no Arkādijas parka „Vārdu kalns” un jaunās diskotēku kultūras veidotāji „Deju laikmets un Bītu cīņas” no Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

„Baltās nakts” skanējums radio ēterā būs dzirdams no plkst. 20.00 līdz plkst. 3.00, un tas sāksies ar tiešraidi no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, kur ar lekciju – diskusiju par diskotēku kultūras un elektroniskās mūzikas pirmsākumiem Latvijā un bijušajās Padomju Savienības bloka valstīs diskutēs mākslas kurators, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados populāro kultūras pasākumu organizators Kaspars Vanags un leģendārais multimākslinieks Indulis Bilzēns (Frankfurte, Vācija). Sarunā piedalīsies arī režisors Viktors Buda.

Mūzikas instruktoru pavadībā tiks nodrošinātas pieslēgšanās Radio NABA veidotajai audiovizuāli laikmetīgajai koncertprogrammai „Videogrāfija X”, kas norisināsies no plkst. 21.00 jaunajā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā, Jelgavas ielā 1. Radio ēterā skaņu gleznas veidos starptautiski atzītu audio un video mākslinieku plejāde: „SCULPTURE” (Lielbritānija), „BEACHERS” (Lielbritānija/ Latvija), „RIN LA” (Igaunija) un „AON” (Latvija, Rīga). Programmā būs dzirdami arī DJ un VJ Wickis, Gosh, Selfish/ Bombey un VJ PB priekšnesumi.

Nakts romantika skanēs no Arkādijas parkā Radio NABA radītā „Vārdu kalna”. No plkst. 20.00 līdz 02.00 parka virsotne tiks piepildīta ar Aspazijas pierakstītajām pārdomām, kuras skaniski mīsies ar topošās izlases mākslinieku muzikālajiem priekšnesumiem. Koncertēs grupas „Jauno Jāņu Orķestris”, „Sus Dungo”, „Zāle” un mūziķe Sabīne Moore.

Enerģiski bītu ritmi, kuru rašanos iedvesmojuši tādu multimākslinieku kā Hardijs Lediņš, Ingus Baušķenieks un grupas „Zodiaks” radītie skaņdarbi, tiks atskaņoti Latvijas Nacionālājā bibliotēkā, kur pēc lekcijas – diskusijas plosīsies „Dirty Deal Audio” rīkotās „Bītu cīņas” (beat battle) jeb elektroniskās mūzikas izpildītāju sacensības. To norises laikā dalībnieki tiks sadalīti pa pāriem, un katrs dalībnieks sniegs minūtes garu dzīvo priekšnesumu, izpildot iepriekš sagatavotas remiksu kompozīcijas.

Radio NABA ēterā FM 95,8 visi šie notikumi mūzikas instruktoru vadībā veidos vienotu tematisko programmu, bet katru no tiem atsevišķi varēs dzirdēt interneta vietnē naba.lv.

Par "Balto nakti"

"Baltā nakts" ir mūsdienu urbānās kultūras forums, kas šogad notiks naktī no 5. uz 6. septembri, piedāvājot pilsētniekiem un pilsētas viesiem bagātīgu kultūras un mākslas programmu – gan Latvijā radītu, gan no pārrobežām atvestu. Kino, performances, izstādes, mūzika, dzeja, kā arī starpdisciplināri projekti būs vērojami ielās, pagalmos, kultūrvietās un pilsētas apkaimēs. Foruma „Baltā nakts” programma šogad ir veidota, iedvesmojoties no tēmas „Gaisma”.

Latvijas Radio 6 – Radio NABA ir brīvā formāta programma, kas pirmo reizi FM viļņos izskanēja 2002. gada 1. decembrī. Radio NABA klausāma Rīgā un tās apkārtnē FM 95,8 MHz, internetā naba.lv un mobilajā lietotnē, kā arī informācija par aktualitātēm pieejama sociālajos tīklos twitter.com/RadioNaba, facebook.com/radionaba, draugiem.lv/naba un youtube.com/user/RadioNaba.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio aktualitātēm radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.

Publicitātes foto: Latvijas Radio 6 – Radio NABA