Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Top jauna Latvijas Radio 2 koncertprogramma "Es savai Tēvzemei"

Jau septīto gadu, turpinot tradīciju „ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā” veidot kopīgu dāvanu Latvijai tās dzimšanas dienā, arī šogad  novembrī, Latvijas Radio 2 iedvesmota, pie skatītājiem dosies jauna muzikāla programma „Es savai Tēvzemei”.

„Dziesmas par savu Tēvzemi nekad nevar skanēt par daudz. Aug jaunas klausītāju un mūziķu paaudzes, un mums ir prieks „iedot jaunu elpu” tām dziesmām, kuras pauž to īpašo mīlestības un lepnuma sajūtu par savu zemi, kas tik ļoti nepieciešama ikvienam,” stāsta Latvijas Radio 2 direktors Armins Ronis.

Šogad  svētku noskaņās lepni un skanīgi izskanēs dažādu komponistu skaistākās dziesmas par Latgali, Kurzemi, Vidzemi un Zemgali, par Daugavu, Gauju, Ventu, Lielupi, Abavu, par jūru un ezeriem, par pilsētām, mājām un Dzimteni, par visu to, ar ko jūtamies patiesi lepni un bagāti, apzinoties savu esību un piederību Latvijai.

Tā būs emocionāli skaista un muzikāli neaizmirstama satikšanās ar lieliskajiem dziedātājiem Andri Ērgli, Anmary, Daini Skuteli, Antru Stafecku, Normundu Zušu, Viktoru Lapčenoku, Oranžā kora meitenēm Anitu Levšu, Olgu Stupiņu, Intu Gudovsku un Jubilejas orķestri Jāņa Strazda vadībā.

Koncertprogrammas galīgo repertuāru noteiks Latvijas Radio 2 klausītāji un „Latvijas Avīzes” lasītāji, izvēloties sev tīkamākās melodijas četrās kategorijās – skaistākās dziesmas par Latvijas novadiem, pilsētām, upēm, jūru un ezeriem un Dzimtenes mīlestību. Balsošana jau sākusies portālā la.lv un ilgs līdz 4. oktobrim. Anketa ar visu dziesmu sarakstu būs atrodama arī žurnālā „Mājas Viesis” (18.09.). Veiksmīgākie balsotāji saņems ielūgumus uz koncertiem.

Koncerti „Es savai Tēvzemei” notiks 6. novembrī Ogres kultūras centrā, 7. novembrī Alūksnes kultūras centrā, 8. novembrī Valmieras kultūras centrā, 10. novembrī Latgales vēstniecībā GORS, 12. novembrī Ventspilī, teātra namā JŪRAS VĀRTI, 13. novembrī Tukuma pilsētas kultūras namā, 14. novembrī Jelgavas kultūras namā, 15. novembrī Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē un 17. novembrī koncertzālē RĪGA.

Iepriekšējos gados jaunās skaņās klausītājus sasniedza Latvijas 90-gadei veltītā programma „Mana dziesma Latvijai”, „Latviešu kino un teātra zelta dziesmas”, „Brīvās Latvijas dziesmas”, „Manas tautas dziesmas” un dzejnieka Jāņa Petera jubilejas gada programma „Manai Dzimtenei”.

Publicitātes materiāli augšupielādēti uz Failiem.lv servera šeit