Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 piedāvā Ziemassvētku dziesmu kalendāru

Līdz ar adventes laika sākumu Latvijas Radio 2 (LR2) saviem klausītājiem sarūpējis stāstu ciklu „Ziemassvētku dziesmu kalendārs”. Tas līdz pat 27. decembrim LR2 ēterā izskanēs katru dienu pēc plkst. 11 un 15.

Īpašajā ciklā ir apkopotas Latvijas Radio 2 klausītāju visvairāk iemīļotās dažādu pasaules zemju Ziemassvētku dziesmas. Katrai dziesmai ir savs stāsts un vēsture, tāpēc Ziemassvētku dziesmu kalendārā izskanēs interesanti fakti par dziesmu autoriem, to tapšanu u.tml.

Ziemassvētku gaidīšanas un svētku laikā LR2 ētera balss Nora Micpapa atklās stāstus par tādām dziesmām kā „Balts sniedziņš snieg uz skujiņām”, „Ak, eglīte”, „Circenīša ziemassvētki”, „Zvaniņš skan” un citām iemīļotām un līdzi dziedamām melodijām. Tās latviešu valodā izpildīs Latvijā zināmi mūziķi.

Aicinām Latvijas Radio 2 Ziemassvētku dziesmu kalendāru klausīties frekvencēs ne vien radio uztvērējos, bet arī Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv un LR2 bezmaksas mobilajā lietotnē. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.