Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

"Dzeguzīte" ar lielkoncertu sveiks jubilejā Maestro Raimondu Paulu

Sveicot Maestro Raimondu Paulu 80. dzimšanas dienā, Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte” 29. februārī plkst. 18.00 aicina uz koncertu Dailes teātrī, kur varēs dzirdēt 35 gadu ilgās Maestro un „Dzeguzītes” sadarbības laikā tapušās skaistākās un iemīļotākās dziesmas. Lielkoncerts solās būt krāšņi, pārsteigumiem bagāti, muzikāli svētki visai ģimenei!

Arī „Dzeguzītei” šis ir jubilejas gads – jau 45 gadus šis bērnu vokālais ansamblis priecē klausītājus, kļūstot par leģendu Latvijas mūzikā. Ar „Dzeguzītes” dziesmām uzaugušas vairākas paaudzes, tās klausījušies un līdzi dziedājuši vecāki, kas tagad paši audzina savus bērnus ar „Dzeguzītes” jaunākajām dziesmām fonā. Lielākajai daļai šo dziesmu mūzikas autors ir Raimonds Pauls, ar kuru sadarbība ansamblim ir jau 35 gadus. „Tāda „Dzeguzīte”, kāda tā ir, izveidojusies, tikai pateicoties Raimondam Paulam. Ar Paulu sākām sadarboties, kad „Dzeguzītei” bija desmit gadu. Uzdrošinājos viņam piezvanīt un lūdzu, lai Maestro mums uz jubileju uzraksta dziesmu. Jānis Peters uzrakstīja vārdus, un tā ar „Dzegu meitenes un zēni” sākās mūsu sadarbība, kas vēl arvien turpinās,” stāsta „Dzeguzītes” ilggadējā mākslinieciskā vadītāja Daila Martinsone.  

Tā kā sadarbība ar Maestro ilgst jau vairāk nekā trīs gadu desmitgades, koncerta programma tiek veidota kā retrospekcija par ilgo sadarbības periodu, tāpēc atpazīstamas un sirdij tuvas dziesmas būs ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem. Koncerta 1. daļā skanēs dziesmas no jaukajām leļļu teātra izrādēm „Brālītis un Karlsons”, „Velniņi”, „Pitons Pīts”, „Kaķīša dzirnaviņas” u.c. Turklāt koncertā ciemosies arī īstas lelles no šīm izrādēm! 2. daļā klausītāji dzirdēs dziesmas no iemīļotajām dziesmu spēlēm „Meža gulbji”, „Zaļā jumprava”, „Nāc pie puikām”, dziesmu cikliem „Pasaka par sniegu”, „Brīnumpasaulīte”, kā arī dažādas populāras dziesmas, kuras zina ikviens, piemēram, „Piena ceļš”, „Anniņa vanniņā” u.c.

Instrumentālā ansambļa pavadījumā uzstāsies ne tikai dažādu vecumu „Dzeguzītes” dziedātāji, bet arī solisti Normunds Rutulis, Kristīne Prauliņa, Mārtiņš Ruskis u.c. Koncerta režisors ir Intars Rešetins, horeogrāfe Ieva Rudzīte. Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā.

Aicinām Latvijas Radio programmas klausīties frekvencēs ne vien radio uztvērējos, bet arī Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv un bezmaksas mobilajās lietotnēs. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.