Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4.maijā piedāvās svinīgu noskaņu pilnas programmas

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26.gadadienu Latvijas Radio programmas 4.maijā piedāvās īpašas tiešraides un raidījumus.

Plkst.9:00 Latvijas Radio 1 translēs svētku ekumēnisko dievkalpojumu no Sv.Jēkaba katedrāles, bet jau plkst.10:00 sāksies tiešā translācija no ilgi gaidītās Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atklāšanas. Plkst.12:00 programmā skanēs tiešraide arī no Saeimas svinīgās sēdes, bet dienas raidījumos viesosies cilvēki, kas cīnījās par Latvijas neatkarības atgūšanu. Raidījuma „Krustpunktā” viesi plkst. 13:05 būs Velta Kopštāle, Maija Sinka un Linards Počs, bet raidījuma „Šīs dienas acīm” viesi plkst. 14:05 būs Dainis Īvāns, Tālavs Jundzis, Daina Bleiere un Jānis Pleps, kuri runās par šīs dienas atmiņām, tiesiskumu un politiskajiem aspektiem.

Arī Latvijas Radio 3 šajā dienā plkst.10:07 skanēs īpašs Mākslas muzejam veltīts raidījums, bet plkst.12:00 programmā muzicēs Triju zvaigžņu ordeņa un Atzinības krusta ieguvēji – komponists Raimonds Pauls, dziedātāji Kristīne Opolais un Aleksandrs Antoņenko, diriģents Andris Nelsons, pianists Sergejs Osokins, aktieris Pauls Butkēvičs un trompetists Aivars Krūmiņš.

Latvijas Radio 4 klausītājiem būs sarūpējis reportāžu no Latvijas austrumu robežas – Ludzas un tās apkārtnes, kas izskanēs rīta programmā „Doma laukums” no plkst.7:30 līdz 9:00. Raidījumā „Diena pēc dienas” plkst.09:10 LR4 stāstīs gan par Latvijas tēlu pasaulē, gan mazāk zināmiem tūrisma objektiem attālākajās Latvijas vietā, kā arī rosinās diskusiju par latviešu tautas tērpu tradīcijām un to izmantošanu mūsdienu modes industrijā. Savukārt raidījumā „Aleksandra studija” plkst.11:10 klausieties Latvijā studējošo ārzemju studentu stāstus par savu pieredzi un jauniegūtām iespējām, dzīvojot Latvijā.

Arī Latvijas Radio 2 un jauniešu kanāls Pieci.lv skanēs svētku noskaņās. Pieci.lv visu dienu atskaņos latviešu mūziku, kā arī piedāvās grupu „Rīgas Modes”, „Manta” un dziedātājas Alises Jostes studijas koncertu ierakstus.