Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio pret finansējuma samazinājumu sabiedriskajam medijam

Saeimas budžeta un finanšu komisija šodien pieņēmusi lēmumu samazināt Latvijas Radio 5 – Pieci.lv finansējumu 2017.gadā par 130 000 eiro. Latvijas Radio uzskata, ka šāds lēmums ir pretlikumīgs, jo pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 70.panta 1.daļas1.apakšpunktu. Tas nosaka, ka sabiedriskā pasūtījuma īstenošanai paredzētā valsts budžeta dotācija nedrīkst būt mazāka kā iepriekšējā gadā.

Latvijas Radio uzskata, ka demokrātiskā valstī ir absolūti nepieņemami atbalstīt vienas organizācijas sniegtu ierosinājumu samazināt finansējuma apjomu sabiedriskajam medijam, neinformējot par to un nenoskaidrojot šāda lēmuma radītos riskus. Trūkst plašākas informācijas un skaidrojuma par šī finansējuma izlietošanu vai novirzīšanu konkursam ar nezināmiem kritērijiem par jaunveidojamām informācijas platformām.

Latvijas Radio valdes loceklis Uldis Lavrinovičs norāda: „Jautājums, kas bez jebkādām iepriekšējām diskusijām tiek skatīts Saeimas budžeta un finanšu komisijas sēdē un saņem gandrīz vienbalsīgu deputātu atbalstu, varētu norādīt uz iepriekš saskaņotu lēmumu, kam nav saistības ar Latvijas Radio darbības vērtējumu, bet gan atsevišķu komercmediju interesēm.”

Latvijas Radio aicina Saeimas deputātus atbildīgi izvērtēt gala lēmumu, balsojot par 2017.gada valsts budžetu šādā redakcijā, kurā iestrādāts pretlikumīgs finansējuma samazinājums sabiedriskajam medijam, kurš nodrošina jauniešu auditorijai atbilstoša kanāla Pieci.lv raidīšanu un demokrātiskas Latvijas valsts interesēm atbilstošu saturu sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

 

Plašāka informācija un dokumenti sabiedrisko mediju ziņu portālā lsm.lv: http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/saeimas-komisija-rekomende-atnemt-pieci.lv-130-000-eiro-un-pieskirt-tos-citam-stacijam.a211037/#comments