Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR3 studijas koncertā un tiešraidē muzicēs Paulu trio

Pirmdien, 13. februārī, plkst. 18:00 Latvijas Radio 1. studijā un Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē muzicēs flautiste Guna Paula, čellists Jānis Pauls un pianiste Kristīne Paula. Viņus vieno ģimeniskas saites un katram no viņiem ir sava vieta mūsu mūzikas dzīvē. Viņi muzicē labi zināmos kameransambļos, taču visi trīs kopā tik lielai auditorijai uzstāsies pirmoreiz.

 “To, ka situācija apvienot mūsu mūziķu dinastiju pārstāvjus kamermūzikas programmās ir nobriedusi, noteikusi pati realitāte: viņi ir, viņi muzicē, viņi ir pelnījuši, ka tiek parādīta dzimtu profesionālās pēctecības noturība un spēks. Šobrīd ir iestrādes vēl vairākiem citiem koncertiem turpmākajās sezonās,” atklāj koncerta producente Māra Šuba.

Guna, Kristīne un Jānis Pauli izvēlējušies programmu, kas ļauj muzicēt visās iespējamajās kombinācijās – gan trio, gan duetos. Trio saspēlē skanēs Filipa Gobēra Piece romantique, Žana Fransē Trio un Imanta Zemzara Trio, atšķirīgajos duetos: Gaspara Kasado Requiebros un Īana Klarka Hypnosis, attiecīgi, čellam un klavierēm, flautai un klavierēm.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 vai pa e-pastu lr3koncerts@latvijasradio.lv (vietu skaits ierobežots). Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 13. februārī no plkst. 17:30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas.

Flautiste Guna Paula ir Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) orķestra māksliniece, kopš 2015. gada oktobra – koncertmeistara v/i. Par teicamu darbu un profesionalitāti 2005. gadā saņēmusi a/s “Aldaris” balvu kā labākā orķestra māksliniece. Kopā ar LNOB orķestri uzstājusies daudzās pasaules valstīs, tostarp Spānijā, Anglijā, Vācijā, Ķīnā, Norvēģijā, Krievijā, spēlējusi atzītu diriģentu- Andra Nelsona, Tadeuša Voicehovska, Mstislava Rostropoviča, Nēmes Jervi, Gintara Rinkēviča, Modesta Pitrena, u.c. vadībā. Muzicē dažādos kamermūzikas projektos, sadarbojas ar Latvijas un ārzemju mūziķiem; uzstājusies gan Latvijā, gan Vācijā, Krievijā, Čehijā, Šveicē.

Arī čellists Jānis Pauls ir LNOB orķestra mūziķis, orķestra akadēmijas Polmersfeldenā dalībnieks (2008), spēlējis Valsts kamerorķestrī Sinfonietta Rīga (2011). Pašlaik visaktīvākā koncertdarbība rit ar čellu trio “Melo-M”, tāpat Jānis muzicē arī kameransamblī Spectrum un dažādos citos projektos.

Pianiste Kristīne Paula Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) ar maģistra grādu absolvējusi gan klavieru, gan kameransambļa un klavierpavadījuma klasēs, papildinājusies dažādās meistarklasēs un Vīnes Teātra un Mūzikas augstskolā. Regulāri koncertē, sadarbojoties ar dziedātājiem Kristīni Gailīti, Ievu Paršu, Baibu Berķi, Jāni Kurševu, instrumentālistiem Ditu Krenbergu, Lieni Denisjuku-Straupi, Lieni Neiju-Kalniņu, Ēriku Kiršfeldu, Andri Paulu, Andi Klučnieku. Ir trio Spectrum dalībniece. Uzstājusies koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs – Anglijā, Austrijā, Šveicē, Zviedrijā, Somijā. Bijusi docētāja JVLMA (2008-2013), kopš 2014. gada – skolotāja un koncertmeistare NMV Rīgas Doma kora skolā un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā.

Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.