Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Radioteātrī skanēs "Mākslas detektīvs'

Lai bērniem šajā nepastāvīgajā vasarā nebūtu garlaicīgi, Latvijas Radioteātris katru svētdienu plkst.10:35 Latvijas Radio 1.programmā ikvienam klausītājam piedāvās iejusties mākslas detektīva lomā Luīzes Pastores aizraujošo stāstu „Mākslas detektīvs” dramatizējumā.

Vai mākslas darbi var atdzīvoties? Kā būtu, ja varētu iekāpt gleznās un piedzīvot tajās uzgleznotos stāstus? Kādus noslēpumus slēpj gleznas? Uz šiem jautājumiem atbildes stāstos meklē detektīvi Poga un Teo, kurus radioiestudējumā ierunājuši aktieri Annija Putniņa un Emīls Krūmiņš, bet teicēja lomā iejuties Edmunds Freibergs.

Sērijas pirmajā grāmatā «Pazudušais pērtiķis» detektīvi dzen pēdas pērtiķītim, kas piepeši pazudis no Jaņa Rozentāla 1913. gadā tapušās gleznas «Princese ar pērtiķi». Brīnumainā kārtā Teo un Poga nokļūst šīs gleznas pasaulē, kur aizraujošu notikumu virpulī atklāj, kas patiesībā ir gleznā attēlotā princese un viņas mazais rotaļu biedrs.

Dramatizējumos, kas tapuši ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu, dzirdēsit arī Baibu Broku, Lailu Kirmušku, Ģirtu Krūmiņu, Edgaru Liporu un Kristapu Ķeseli. Dramatizējuma autore ir Laima Matuzāle, režisora lomu uzņēmies Juris Jonelis, bet skaņu pasauli iestudējumā uzbur Ģirts Bišs.

Visas detektīva sērijas būs iespējams noklausīties arī Radioteātra mājas lapā http://www.latvijasradio.lsm.lv/lv/radioteatris/ un arī podkāstā. Radioteātra jaunumiem sekojiet līdzi arī sociālo tīklu vietnēs twitter.com/RestartsRT un facebook.com/RestartsRT.

 

 

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

E-pasts: Ilze.Zvaigzne@radio.org.lv