Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 jauns erudīcijas raidījums ģimenēm “Zelta poga”

No 3. marta Latvijas Radio 1 ēterā katru svētdienu plkst. 10:05 būs dzirdams Latvijas Radio arhīva kultūrvēstures kaleidoskops “Zelta poga”. Jaunais ģimenēm veltītais raidījums aicinās ieklausīties Latvijas Radio fondu vērtīgākajos krājumos, mudinot minēt izrādes, filmas, dziesmas, balsis, autorus un fragmentus no kultūrvēsturiskā mantojuma ierakstiem. Raidījumu veido un vada pieredzējusī režisore un programmu vadītāja Diāna Bērza.

„Man pašai laimējās piedzimt ģimenē, kurā vecāki un vecvecāki mēdza kaismīgi pārrunāt dažādus notikumus. No sarunām netika izolēti arī bērni. Pat, ja tobrīd tas kādam nešķita aktuāli, zināšanas nogulsnējās, vēlāk dodot tik nepieciešamo izpratni par notikumiem un personībām Latvijas kultūrā un vēsturē. Tieši tāpēc “Zelta poga” dos iespēju baudīt Latvijas Radio arhīva bagātības tiem, kas grib atcerēties un zināt. Grib stāstīt saviem bērniem un mazbērniem par izcilām personībām latviešu kultūrvēsturē. Ģimenes lokā minēt balsis, dziesmas, filmas un fragmentus. Ģimenes tradīciju veidošana un zināšanu nodošana no paaudzes paaudzē ir nepārvērtējama! Lai būtu jautrāk, visam pa vidu maisīsies arī Latvijas Radio arhīva Žurks, kas visu zina labāk par Teātra žurku, ” stāsta projekta autore Diana Bērza.

“Zelta poga” ir kultūrvēsturiski izklaidējošs izziņas projekts ģimenēm ar mērķi vairot izpratni un zināšanas par spilgtām personībām Latvijas kultūras vēsturē, kas nododamas no paaudzes paaudzē. Tā ir iespēja klausītājiem iepazīt Latvijas Radio arhīva bagāto mantojumu un atsvaidzināt zināšanas par unikālām personībām Latvijas kultūrā, veidojot jaunas ģimenes tradīcijas un jēgpilni pavadot laiku kopā.

Ieskatu iknedēļas raidījumā varēs gūt jau sestdienās, apmeklējot sabiedrisko mediju portāla lsm.lv sadaļu Vecāki un bērni. Šeit būs dzirdami trīs audio fragmenti no radio raidījuma, mudinot ģimenes atbildēt uz raidījuma veidotāju sarūpētajiem jautājumiem. Pilnu raidījumu ar paplašinātu informāciju un komentāriem varēs dzirdēt Latvijas Radio 1 ēterā katru svētdienu plkst. 10:05. Raidījumi būs pieejami arī lsm.lv sadaļās Bērnistaba un Vecāki un bērni.

Kantar TNS 2018. gada dati liecina, ka Latvijas Radio 1 ik nedēļu sasniedz 364 000 klausītāju un, veicot sabiedriskā radio uzdevumus - informēt, izglītot un izklaidēt – rosina viedokļu daudzveidību, aizstāv demokrātiskās vērtības un veicina pārmaiņas sabiedrībā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv