Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktori kļūst Laura Dreimane

No trešdienas, 10. jūlija, par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktori kļūs pieredzējusī žurnāliste un raidījumu vadītāja Laura Dreimane, kura mediju un žurnālistikas laukā strādā jau vairāk nekā 25 gadus, no tiem teju 20 Latvijas Radio Ziņu dienestā. Laura ieguvusi maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē. Līdzšinējā Ziņu dienesta galvenā redaktore Dace Krejere amatu atstāj personīgu iemeslu dēļ.

L.Dreimane atzīst, ka lielākais izaicinājums jaunajā amatā būs analītiskās un pētnieciskās žurnālistikas attīstība: „Latvijas Radio Ziņu dienestā strādā ļoti profesionāli cilvēki, kuri pārzina savas jomas, spēj redzēt kopsakarības un pastāstīt par tām citiem. Pēdējā laikā, lielā darba apjoma un zemā atalgojuma dēļ, arvien biežāk darbinieki pamet Ziņu dienestu, tas ir novājināts. Šādā situācijā ir grūti pildīt sabiedriskā medija misiju, maz paliek resursu pētnieciskajai žurnālistikai un analītikai. Taču mēs turpināsim pētīt un analizēt informāciju, kas interesē sabiedrību, saglabāsim žurnālistu radošo neatkarību un augsto profesionalitāti, kas liek cilvēkiem uzticēties Latvijas Radio”.

Eirobarometra dati liecina, ka radio sabiedrības vērtējumā ir uzticamākais medijs Latvijā – līdztekus armijai un policijai, radio uzticas 59% iedzīvotāju. Ziņu dienesta gatavotie ziņu izlaidumi skan visos Latvijas Radio kanālos – Latvijas radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas radio 3 - Klasika, Latvijas Radio 4 – Doma laukums, kā arī jauniešu multimediālajā platformā pieci.lv, sasniedz visplašāko auditoriju Latvijas mediju telpā. Kantar TNS dati liecina, ka Latvijas Radio ir lielākā radio staciju klausīšanās laika daļa – 37,1%, ik nedēļu sasniedzot vairāk nekā 814 tūkstošus klausītāju. Tāpat Ziņu dienesta gatavotā informācija plaši pieejama sabiedrisko mediju portālā lsm.lv ar vairāk nekā pusmiljonu lasītāju.

Latvijas Radio pateicas līdzšinējai Ziņu dienesta galvenajai redaktorei Dacei Krejerei par ieguldījumu profesionāla, daudzveidīga un kvalitatīva ziņu satura veidošanā, kas veicinājis sabiedrībai būtisku jautājumu risināšanu un objektīvas informācijas pieejamību.

 

Indra Zomerovska

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Komunikācijas un multimediju daļa

Latvijas Radio

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv