Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas mūziķi apvienojas #GrupuKrekluDienas labdarības koncertam

Jau rīt, 30. augustā, Grupu kreklu dienā 12 stundu garā labdarības koncertsērijā Latvijas Radio 2 un Latvijas Radio 5 – pieci.lv tiešajā ēterā uzstāsies 12 grupas, solo mākslinieki un muzikālās apvienības, tostarp Astro’n’out, The Sound Poets, Dons, Normunds Rutulis, Raimonds Pauls un citi. Koncerta laikā saziedotie līdzekļi nonāks „Fonds Līdzskaņa” rīcībā, nodrošinot atbalstu grūtībās nonākušo Latvijas mūziķu atbalstam. Līdztekus koncertam, klausītāji aizvien ir aicināti godināt savus mīļākos mūziķus, uzvelkot kreklu un publicējot foto sociālajos tīklos ar tēmturi #GrupuKrekluDiena.

„Grupu kreklu dienas koncerts ir laba doma - mums ir prieks atbalstīt šo jauno iniciatīvu cerībā, ka tā ar gadiem kļūs par vērienīgu tradīciju. Ja vien ir iespēja, labas lietas ir jādara un jāatbalsta tie, kuri tās īsteno, lai palīdzētu līdzcilvēkiem, tostarp mūsu aroda brāļiem un māsām," par dalību labdarības koncertā stāsta grupas The Sound Poets solists Jānis Aišpurs.

Koncertā uzstāsies The Sound Poets, Normunds Rutulis, Ivo Fomins, Kārlis Būmeisters, Raimonds Pauls kopā ar māksliniekiem Andri Bērziņu, Mārtiņu Ruski, Dināru Rudāni, Jānis Stībelis, Apvedceļš, Pienvedēja Piedzīvojumi, Astro’n’Out, Otra Puse, Singapūras Satīns un 20:00 koncertsēriju noslēgs Dons.

Ziedojuma tālrunis 90067008 (viens zvans = 1,42 EUR), caur kuru atbalstītāji aicināti ziedot, jau ir aktīvs un darbosies visa koncerta laikā, līdz pat 30. augusta plkst. 21:00.

Jau ziņots, ka šogad, līdztekus savu mīļāko mūziķu godināšanai un foto publicēšanai sociālajos tīklos ar mīļākās grupas T-kreklu, pieci.lv, Latvijas Radio 2 un „Fonds Līdzskaņa” Grupu kreklu dienā organizē 12 stundu dzīvā ētera labdarības koncertsēriju. 30. augustā no plkst. 09:00 līdz 20:00 katrā apaļā stundā pieci.lv un Latvijas Radio 2 tiešajā ēterā skanēs dzīvās mūzikas koncerts, kura laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti grūtībās nonākušo Latvijas mūziķu atbalstam.

Labdarības koncertsēriju no Latvijas Radio 1. studijas tiešraidē pārraidīs arī sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Sekot līdzi koncerta norisei tiešraidē varēs arī „Fonds Līdzskaņa” Facebook kontā, kā arī Latvijas Radio 2 un pieci.lv Facebook kontos.

Kopš 2016. gada “Fonds Līdzskaņa” ir sniedzis palīdzību 14 dažādiem mūziķiem un viņu ģimenēm – Aleksandram Šlujevam, Valdim Atālam, Robertam Gobziņam, Valteram Frīdenbergam, Dainim Dobelniekam, Rolandam Balodim - Ūdrim jeb Ūdrītim, Aleksandram Kublinskim, Harijam Zariņam, Evai Bindei, Sondrai Zaļupei, Valdai Rudzītei, Guntaram Muceniekam un citiem.

Projekta atbalstītāji: radošā digitālā satura mārketinga aģentūra “New Black” un pasākumu apkalpošanas kompānija “3S”.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv