Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4 rīta programma “Doma laukums” svin 29 gadskārtu

Oktobra pirmajā nedēļā Latvijas Radio 4  raidījums “Doma laukums” ar īpašiem pasākumiem atzīmēs 29. gadskārtu. 1. oktobra, programmai pievienosies no klausītāju vidus izvēlēti viesvadītāji. 2. oktobrī plkst. 18:00 ikviens aicināts Latvijas Radio 4 Facebook konta tiešraidē vērot Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktiera Maksima Busela un viņa grupas „Gentlemoon” koncertu no Latvijas Radio 1. studijas. Ēterā koncerts skanēs nedēļas izskaņā - 6. oktobrī plkst. 9:05.

„Svētki ir jāsvin! Un jāsvin kopā ar saviem klausītājiem – tiem, kuru dēļ mēs strādājam, meklējam, montējam, stāstam, vaicājam... Tāpēc aicinājām savus klausītājus mums pievienoties un kļūt par kolēģi uz stundu, lai vadītu raidījumu kopā ar mūsu ētera personībām. Tas rada lielisku svētku izjūtu mums, un iespēju mūsu klausītājiem būt tik tuvu savai mīļotajai radiostacijai, kā vēl nekad. Savukārt, 2. oktobrī, plkst. 18:00, ikvienu klausītāju aicinām Facebook tiešraidē pievienoties īpašajam Doma laukuma dzimšanas dienas koncertam no Latvijas Radio 1. studijas,” stāsta kanāla vadītāja Ilona Madesova.

Īpašajā dzimšanas dienas koncertā uzstāsies Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Maksims Busels un viņa grupas „Gentlemoon”. Viņu mūzika vairāk atgādina stāstus, kāds tajās atrod franču šansona notis, vēl kāds tās salīdzina ar mūziklu ārijām. Pats solists par savu mūziku saka: „Esmu pateicīgs, ka patiesais skaistums pastāv. Mūžīgais skaistums ir tas vienīgais un brīnišķīgais, kas raksta manas dziesmas”.

Maksimam mūziku iedzīvināt palīdz talantīgie grupas biedri taustiņu meistars Austris Kalniņš, kontrabasists Mareks Auziņš un bundzinieks  Pauls Ķierpe.

Rīta raidījums “Doma laukums” Latvijas Radio ēterā pirmo reizi izskanēja 1989. gada 1. oktobrī, kas bija krievu un citās mazākumtautību valodās raidošā Latvijas Radio 4 kanāla pirmsākumi. Pilnā 24 stundu apraidē Latvijas Radio 4 – Doma laukums sāka skanēt 2002. gadā, ieņemot stabilu pozīciju klausītāko mazākumtautību valodās raidošo radio staciju vidū Kantar TNS 2019. gada ziemas-pavasara dati liecina, ka Latvijas Radio 4 nedēļā sasniedz vairāk nekā 177 tūkstošus klausītāju.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv