Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv ēterā jauns raidījums „Eiropas skaņas”

No oktobra Latvijas Radio 5 – pieci.lv ēterā skan jauns raidījumu cikls „Eiropas skaņas”. Pirmās sezonas sešās epizodēs klausītāji varēs atklāt kāda Latvijā studējoša ārvalstu studenta vai jaunā profesionāļa portretu, iespaidus par Latviju, stāstus par savas valsts kultūru, sabiedrību un, protams, mūziku. Raidījumu varoņi runās savā dzimtajā valodā, taču raidījumam pieci.lv ēterā būs nodrošināts tulkojums. Epizodes pieci.lv skan sestdienās plkst. 14:00. Savukārt, pēc izskanēšanas ēterā gan tulkotie, gan raidījumi oriģinālvalodā pieejami https://www.mixcloud.com/piecilv/

„Veidi, kā iepazīt jaunas valstis, var būt ļoti dažādi. Mēs varam ceļot ar augstu komfortu vai ar mazāku budžetu, izbaudot kultūru un viesmīlību, iepazīstot valsti caur vēstures grāmatām, mākslu, literatūru un galu galā mūziku. Šajā raidījumā esam apvienojuši mūziku un Latvijā dzīvojošu ārvalstu studentu un jauno profesionāļu personīgos stāstus – atmiņas par mājām dzimtajā pilsētā un ģimeni, piedzīvojumiem, nozīmīgākajiem dzīves brīžiem, pirmo mīlestību un to, kāda mūzika ir viņus pavadījuši šajos dzīves posmos un notikumos. Šis ir vēl viens veids, kā apceļot Eiropu,” stāsta raidījumu veidotājs Toms Grēviņš.

Raidījuma veidotāji Toms Grēviņš un Inese Pučeka kopā ar studentiem un jaunajiem profesionāļiem vedīs klausītājus cauri visai Eiropai, pirmajā sezonā sasniedzot Skandināviju, Apvienoto Karalisti, Dāniju, Vāciju un Franciju. Atklāšanas epizodē Nikita, kura Latvijā dzīvo jau divus gadus un strādā par angļu valodas skolotāju, caur mūziku un to pavadošajiem dzīves notikumiem un emocijām iepazīstina mūs ar Skotiju.

Atbilstoši mērķauditorijai, Latvijas Radio 5 – pieci.lv ir pieejams dažādos formātos, gan FM viļņos, gan arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV.Kantar TNS 2019. gada ziemas – pavasara sezonas auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – pieci.lv ik nedēļu klausās 153 tūkstoši klausītāju visā Latvijā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv