Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas Dod Pieci! labdarības izsoles

Sabiedrisko mediju labdarības maratona Dod Pieci! ietvaros notiks īpašas labdarības izsoles, piedāvājot unikālus piedzīvojumus, lietas un notikumus apmaiņā pret finansiālu atbalstu neārstējami slimiem cilvēkiem. Izsoles dalībnieki vairāksolīšanā varēs tikt pie vairāk nekā 15 ekskluzīvām lietām, tostarp, "Prāta Vētras" albuma "Viss ir tieši tā kā tu vēlies" vāciņa oriģinālgleznas - Dieviņa, kurš makšķerē - grupas bundzinieka Kaspara Rogas tēva Ulda gleznojumā, Mazā Prinča sirdi plosoša un kaislīga koncerta mājas ballītē, treniņa Siguldas bobsleja trasē ar skeletonistiem Dukuriem, basketbolista Rodiona Kuruca krekla vai iespējas pavadīt nakti īpašajā Dod Pieci! stikla studijā kopā ar maratona dīdžejiem. Izsoli rīko Ziedot.lv sadarbībā ar Pērkam Kopā, tā pieejama labdarības maratona mājaslapā www.dodpieci.lv. Visi ieņēmumi no labdarības izsoles tiks novirzīti neārstējami slimu cilvēku aprūpei.

"Pērn Dod Pieci! ieviestās izsoles ir ļoti ierasta prakse līdzīgos labdarības maratonos citās Eiropas valstīs. Mēs sākam pakāpeniski, pašlaik nododot izsolēm tikai daļu no priekšmetiem un notikumiem, bet ar laiku piedāvājot ar vien vērtīgākas lietas, kas saistās ar skaļākajiem vārdiem Latvijas mākslas, mūzikas un sporta dzīvē," stāsta Dod Pieci! dīdžejs Toms Grēviņš, uzsverot, ka: "tā ir iespēja organizācijām, sportistiem un mūziķiem atbalstīt Dod Pieci!, ko viņi labprāt dara. Izsoles dalībnieki, savukārt, līdzās ar unikālu Ziemassvētku dāvanu sev, ģimenei vai draugiem, var veselīgi sacensties ar citiem solītajiem un dienas beigās izdarīt ko patiešām vērtīgu - parūpēties par tiem līdzcilvēkiem, kuriem tas patiesi ir vajadzīgs."

"Mēs, Pērkam Kopā komanda, vienmēr esam par kopā būšanu un rūpējamies, lai to varētu piedzīvot ne tikai mēs, bet arī cilvēki mums apkārt. Dod Pieci! komandas izteiktais piedāvājums mums bija milzīgs pagodinājums - ka, pateicoties savai pieredzei un darba spēkam tehniskajā jomā, varam būt noderīgi projekta tapšanā. Mēs esam radījuši izsoli, kura sniedz iespēju piedzīvot ko vēl nebijušu un, iespējams, citādi nepieejamu. Piedaloties izsolē un veicot ziedojumu, ikvienam ir iespēja darīt labu sabiedrībai, iesaistīties un nebūt vienaldzīgam par tās kvalitāti, kā arī iejūtību un sirsnību kopumā. Darīsim labu - veltot savu dārgo laiku un nedalītu uzmanību tiem, kuri līdzās!" saka Pērkam Kopā vadītāja Laura Millere.

Izsolē jau pieejamie priekšmeti un notikumi:

Mūzikas cienītājiem šogad ir iespēja nodoties īpašam retrītam un nosvinēt mīlestību savā mājas ballītē kopā ar "Mazais Princis", vai saņemt personalizētu grupas "The Sound Poets" dziesmas "Kalniem pāri" versiju, kuras ieraksts notiks pieci.lv ēterā. Gatavojoties vasarai un festivālu laikam izsolē pieejamas divas VIP biļetes uz festivālu "Positivus" 2020. gada jūlijā ar iespēju vienu no festivāla galvenajiem koncertiem izbaudīt no galvenās skatuves aizkulisēm, atrodoties rokas stiepiena attālumā no mūziķiem!

Sporta fani var savā īpašumā iegūt gan ekskluzīvu treniņu kopā ar brāļiem Dukuriem un Martina Dukura Soču olimpiādes jaku, gan spožā Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca "Brooklyn Nets" kreklu vai Latvijas pludmales volejbola dueta Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Olimpisko spēļu kvalifikācijas kreklus ar parakstiem

Neiztrūkstoša ir unikālā iespēja pavadīt nakti kopā ar dīdžejiem Dod Pieci! stikla studijā Doma laukumā. Savukārt tie, kuriem patīk iepirkties, varēs cīnīties par iespēju to darīt kopa ar pieci.lv ētera personību Martu Grigali veikalā "River Island".

YouTube karjeras tīkotāji izsolē var iegūt iespēju saņemt piecu Latvijas populārāko blogeru atbalstu spožas karjeras sākumam

Visas izsoles aplūkojamas šeit: https://izsole.dodpieci.lv/

Izsoles noteikumi:

Lai piedalītos izsolē, nepieciešams reģistrēties Dod Pieci! labdarības akcijas izsoļu lapā izsole.dodpieci.lv, veicot vienreizēju ziedojumu 5 EUR vērtībā, kas automātiski nonāk ziedot.lv rīcībā un tiek pieskaitīts Dod Pieci! 2019. gada maratona ziedojumiem. Izvēloties izsoli, ikviens var piedāvāt savu likmi ar minimālo augšupejošo soli 1 EUR. Brīdī, kad piedāvātā likme tiek pārsolīta, tās iesniedzējs saņem e-pastu. Izsole sākās brīdī, kad tā publicēta un noslēdzas mājaslapā norādītajā termiņā. Ja 5 minūtes pirms noteiktās izsoles termiņa beigām tiek piedāvāta jauna likme, izsole tiek pagarināta vēl par 5 minūtēm. Ja 24 stundu laikā pēc izsoles beigām izsolītais priekšmets vai pakalpojums netiek izpirkts, to var iegūt nākamais liekākais solītājs. Vairāk par izsoles noteikumiem šeit: https://izsole.dodpieci.lv/noteikumi/

Par labdarības maratonu Dod Pieci!

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, kā arī jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai. Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide - katrs Dod Pieci! stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

Šogad Dod Pieci! minimālais ziedojums 5 eiro par dziesmu, nodrošinās vienu šķidras pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs paēst nevar. Tāpat ziedojumi palīdzēs citiem paliatīvās aprūpes pacientu atbalsta pasākumiem - fizioterapeita palīdzībai, uztura speciālista konsultācijām, transporta pakalpojumiem u.c.

Labdarības maratonu Dod Pieci! jau sesto gadu rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu lsm.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv.

 

Papildu informācija:

Ilze Ošāne

Ziedot.lv komunikācijas vadītāja

Tālr. : 29400422
ilze@ziedot.lv

Indra Zomerovska

Labdarības maratona Dod Pieci! komunikācijas vadītāja

Tālr.: 28808589

indra.zomerovska@latvijasradio.lv