Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

„Muzikālajā Bankā” triumfē Dons

Sestdien, 1. februārī,  ar iespaidīgu koncertu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās Latvijas Radio 2 aptaujas „Muzikālā Banka 2019” divdesmit gadu jubilejas šovs, kurā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva Dona izpildītā dziesma “Es nāktu mājās”. Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta Triānas parka un Intara Busuļa izpildītā „Kamēr”, savukārt trešo vietu ieņēma “Muzikālās Bankas” debitantu - Singapūras Satīna un Horena Stalbes - kompozīcija „Piededzini mann”.  Fināla cīņā par gada vērtīgākas dziesmas titulu piedalījās 15 kompozīcijas, kuras Latvijas Radio 2 aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību.

Daugavpils publika sveica uzvarētāju ar vētrainiem aplausiem un emocijām. Saņemot balvu, Dons pateicās savas dziesmas vārdu autoram Kasparam Ansonam un aptaujas “Muzikālā Banka” rīkotājiem. Šī ir ceturtā reize, kad Dons plūc laurus “Muzikālajā bankā”. Arī Dona izpildītās kompozīcijas “Signāls”, “Pēdējā vēstule” un “Pāriet bailes” iepriekš ieguvušas vērtīgākās dziesmas titulu no 2012. līdz 2014. gadam noturot Donu līdera pozīcijā trīs gadus pēc kārtas.

Pēc „Muzikālās Bankas 2019” noslēguma ceremonijas finālbalsojuma, šī gada klausītāju iemīļotākās dziesmas sarindojušās sekojoša secībā:

1. ES NĀKTU MĀJĀS – Dons

2. KAMĒR – Triānas parks un Intars Busulis

3. PIEDEDZINI MANN – Singapūras Satīns un Horens Stalbe

4. SĀC AR SEVI –Musiqq

5. TE SAULE AUST – Instrumenti un Prāta Vētra

6. KAMĒR VIEN MĒS ESAM – Markus Riva un Dināra Rudāne

7. CILVĒKS – Ivo Fomins

8. DZĪVOT CITĀDĀK– Aminata un Tautumeitas

9. BUNGĀDIŅAS – Aija Andrejeva

10. ES GĀJU PAR TĀLU – Katō

11. TIK SKAĻI – Neon Saturdays un Reiks

12. TĀS VĒL NAV BEIGAS – Dzelzs vilks

13. MAIGA VARA – Aminata

14. ES VARU BŪT TĀ –Patrisha

15. UZMĀCĪGA MELODIJA (MANI) – Astro’n’out

„Pēc pagājuša gada pozitīvās pieredzes ar lielu prieku Daugavpilī atgriezās gan šova veidotāji, gan mūziķi. Un publika jau atkal bija nepārspējama – tās bija emocijas, kuras „Muzikālās Bankas” jubilejas gadā mums deva spēku, enerģiju un iedvesmu turpināt gadu gaitā izveidotās tradīcijas ar jaunu sparu,” saka Latvijas Radio 2 galvenais satura redaktors Kaspars Mauriņš.

Skatītāju tiešraides balsojumā par šī gada 3 vērtīgākajām dziesmām tika atzītas “Kamēr” - Intars Busulis un Triānas parks, “Es nāktu mājās” - Dons un “Piededzini mann” - Singapūras Satīns un Horens Stalbe. Savukārt žūrijas vērtējumā TOP 3 dziesmas bija Instrumentu un Prāta Vētras dziesma „Te saule aust”, Dona dziesma „Es nāktu mājās” un Aminatas un Tautumeitu izpildītā kompozīcija „Dzīvot citādāk”.

Gada vērtīgāko dziesmu „Muzikālajā Bankā 2019” noteica klausītāju balsojums un neatkarīgas ekspertu padomes vērtējums. Finālšova skatītāju un klausītāju balsojums noteica 50% no kopvērtējuma. Otru pusi noteica klausītāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 23. janvārim, kā arī žūrija.

Par “Muzikālo Banku”

“Muzikālā Banka” ir populārākā latviešu mūzikas kanāla Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 20 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā Banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14:05 un sestdienās no plkst. 12:10. Ar klausītāju balsojumu tīmekļa vietnē www.muzikalabanka.lv tiek noskaidrotas nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

“Muzikālās Bankas” aptauja ik gadu noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju puses tiek novērtēti visaugstāk.  20 gadu laikā četras reizes  “Muzikālajā bankā” izdevies triumfēt arī grupai Prāta Vētra ar dziesmām “Spogulīt, spogulīt”, “Ziemu apēst”, “Debesis iekrita Tevī” (kopā ar Musiqq) un “Ogles”.

Pateicoties Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, “Muzikālās Bankas” noslēguma ceremonija jau otro gadu notika Daugavpils Olimpiskajā centrā.

 

Papildu informācijai:

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.:28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv