Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio pievienojas Eiropas radiostaciju iniciatīvai, demonstrējot vienotību krīzes laikā

Piektdien, 20. martā, plkst. 9:45 pēc Latvijas laika 134 radiostacijas divdesmit piecās Eiropas valstīs vienlaikus ēterā atskaņos dziesmu „You’ll Never Walk Alone”, lai demonstrētu vienotību cīņā ar COVID-19. Nīderlandiešu sabiedriskā medija 3FM virzītajai iniciatīvai pievienosies arī visi Latvijas Radio kanāli – Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3, Latvijas Radio 4 un jauniešu multimediālā platforma pieci.lv.

“Šī krīze pierāda, cik cilvēki var būt vienoti, tāpēc man radās ideja apvienot radiostacijas un visus to klausītājus vienā dziesmā. Ar Gerry & The Pacemakers izpildīto dziesmu „You’ll Never Walk Alone”, mēs gribam uzrunāt tos, kuri pašlaik strādā medicīnas nozarē un ik dienas paveic teju neiespējamo. Tos, kuri ir saslimuši un tos, kuri uz laiku nevar pamest savas mājas,” saka iniciatīvas autors, 3FM dīdžejs Sanders Hogendorns (Sander Hoogendoorn).

Pašlaik savu līdzdalību saliedēšanas iniciatīvā ir apstiprinājušas radiostacijas no Nīderlandes, Latvijas, Apvienotās Karalistes, Luksemburgas, Vācijas, Austrijas, Beļģijas, Igaunijas, Somijas, Bulgārijas un citām Eiropas valstīm. Dalībnieku skaits turpina pieaugt. Iniciatīvā tiek aicināti iesaistīties gan sabiedriskie mediji, gan komercstacijas.

Skaņdarba tekstā apspēlēts motīvs – ja Tu ej cauri vētrai, turi galvu augsti paceltu un nebaidies no tumsas. Vētras izskaņā ir zelta debesis [..] un Tu nekad neej viens!

Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 3 – Klasika, Latvijas Radio 4 – Doma laukums un Latvijas Radio 5 – pieci.lv izpildīs dziesmas pilno versiju, bet Latvijas Radio 2, saglabājot radiostacijas unikālo formātu, kas paģērē spēlēt dziesmas tikai dzimtajā valodā, ir raduši iespēju atskaņot skaņdarba instrumentālo versiju.

“Mēs esam lepni un priecīgi, ka tik daudzas radiostacijas izrāda entuziasmu un pievienojas iniciatīvai.  Mēs ceram, ka piektdien, 20. martā, visa Eiropa vienosies kopīgā dziesmā un ļaus sajust, ka neviens nav palicis novārtā šajā krīzē,” uzsver S.Hogendorns.

Klausītāji var pievienoties iniciatīvai, daloties ar video no dziesmas klausīšanās brīža sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #neverwalkalone

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas

galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv