Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio galvenā redaktora amatam virza Anitu Braunu

Latvijas Radio galvenā redaktora amatam virza Anitas Braunas kandidatūru, kura līdz šim izveidojusi un vadījusi Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu. Sabiedriskā medija galveno redaktoru amatā uz pieciem gadiem ievēl Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (turpmāk – SEPLP) pēc Latvijas Radio izvirzītā kandidāta nominēšanas. Piemērotākais kandidāts izraudzīts atklāta konkursa ceļā, noslēdzošā kārtā vērtējot trīs spēcīgāko pretendentu atbilstību šim nozīmīgajam amatam.

Sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa galvenais redaktors ir jauna pozīcija, ko paredz 2020. gada nogalē pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums. Galvenais redaktors medijā atbildēs par redakcionālās politikas veidošanu un īstenošanu. Galvenais redaktors redakcionālu lēmumu pieņemšanā ir neatkarīgs no sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa valdes.

„Galvenā redaktora amats ir nozīmīgs papildinājums Latvijas Radio kā sabiedriskā medija darbībā. Tam būs liela loma arī sabiedrisko mediju – Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas – apvienošanas procesā. Mūsuprāt, Anitas Braunas pieredze un līdzšinējais darba sniegums, tostarp, galvenā redaktora amatā citā medijā un izcilie sasniegumi pētnieciskās žurnālistikas jomā, ir spēcīgs pamats šo pienākumu veikšanai,” uzsver Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Anita Brauna kopš 2020. gada pavasara vada Latvijas Radio Pētnieciskas žurnālistikas nodaļu. Runājot par savu vīziju galvenā redaktora amatā, Brauna norāda, ka viņai ir svarīgi, lai pēc iespējas lielāka sabiedrības daļa var atrast Latvijas Radio veidotos raidījumus, ierakstus, podkāstus vai notikumus, kas viņus aizrautu vai radītu sajūtu, ka tie viņiem ir būtiski. Viņa uzskata, ka Latvijas Radio kanālu un struktūrvienību operatīvajai vadībai jāpaliek to vadītāju un satura redaktoru rokās. „Galvenā redaktora uzdevums ir kopā ar satura veidotājiem identificēt konkrētajam laikam svarīgus tematus un vienoties par to mērķtiecīgu atspoguļojumu Latvijas Radio, sargājot neatkarīgu žurnālistiku un viedokļu daudzveidību. Vadoties no līdzšinējās pieredzes LR, galvenā redaktora amatu redzu arī kā „saistvielu” starp dažādām struktūrvienībām, īstenojot vērienīgākus satura projektus,” savu redzējumu galvenā redaktora amatā skaidro Anita Brauna.

Anitai Braunai ir vairāk nekā 25 gadu pieredze žurnālistikā, tostarp bijusi laikraksta „Diena” galvenā redaktore, strādājusi Latvijas Televīzijā un TV3 par ziņu producenti. Divreiz saņēmusi

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Izcilības balvu analītiskās žurnālistikas kategorijā, 2020. gadā LŽA Izcilības balvā atzīta par gada redaktori.

Brauna Latvijas Universitātē ieguvusi bakalaura grādu komunikācijas zinātne un maģistra grādu politikas zinātnē, brīvi pārvalda latviešu, angļu un krievu valodu.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv