Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4. maijā piedāvās svētku saturu

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienu, Latvijas Radio aicina sekot līdzi svētku programmai 4. maijā.

Latvijas Radio 1, kā ierasts valsts svētkos, tiešraidē plkst. 9.00 atskaņos ekumenisko svētku dievkalpojumu. Šogad pirmo reizi tas notiks ārpus Rīgas – Saldus Svētā Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Bet plkst. 12.00 ikviens varēs sekot līdzi Saeimas svinīgajai sēdei par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 32. gadadienai. Raidījumā „Kā labāk dzīvot” īsi pēc plkst. 10.00 stāstīsim par militārā mantojuma tūrisma objektiem, bet „Krustpunktā” plkst. 13.05 notiks diskusija par to, ko mums nozīmē tas, ka pagājuši 32 gadi, kopš atgūta Latvijas neatkarība.

Savukārt, Latvijas Radio „Radioteātris” Latvijas Radio 1 klausītājiem sagatavojis īpašu pirmatskaņojumu – dzejas un mūzikas kompozīciju  „Es visu varu, es visu zinu”. Tā izskanēs 4. maijā plkst. 22.05.

„Es visu varu, es visu zinu” skanēs dzejnieka Jāņa Petera dzeja aktieru Marijas Bērziņas un Andra Keiša lasījumā un komponistu Maestro Raimonda Paula, Gunāra Šimkus, Jāņa Strazda un Gaita Lazdāna komponētajās dziesmās. Dzejas un mūzikas kompozīcijā skanēs Jāņa Petera dzeja no 2022. gadā pabeigtā dzejoļu cikla „Vizmas zālē ” un citi pēdējo gadu laikā tapuši darbi.

„Jāņa Petera dzeja kā satīra, kā ekskurss cauri laikiem ar šīs dienas acīm – gan ironija, gan patiesa dzimtenes mīlestība. Domāju, ka šīs kompozīcijas pirmatskaņojums 4. maijā ir ļoti atbilstošs,” tā kompozīcijas „Es visu varu, es visu zinu” autors Dzintars Tilaks.

Latvijas Radio 2 valsts svētkos ir sagatavojis īpašu patriotisko dziesmu programmu. Tāpat LR2 ēterā ik stundu skanēs vairāku mūziķu sveicieni, atbildot uz jautājumu, kas ir viņu Latvija. Ar stāstiem dalīsies tādi mūziķi kā Dons, Jānis Aišpurs, Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Ainars Bumbieris, Viktors Zemgals, Normunds Ķietis u.c.

Latvijas Radio 3 - Klasika svētku vakarā plkst. 19.00 tiešraidē no Lielās Ģildes pārraidīs koncertu „Mārtiņš Brauns – Latvijai”  ar solistiem, Latvijas Radio kori un diriģentu Sigvardu Kļavu. Dienas cēlienā LR3 plkst. 12.05 aicinās atzīmēt diriģenta un daudzu šodien zināmu aroda brāļu skolotāja Jāzepa Lindberga simtgadi, savukārt īsi pēc plkst. 14.00 tiksies ar mākslinieci Daigu Grantiņu, kuras izstāde „Lauka telpā” tiks atklāta muzejā Rīgas Birža. Plkst. 15.05 koncertā „Rupjmaizes kārtojums. Trīs zvaigznes” uzmanības centrā būs mākslas personības, kas saņems Valsts augstākos apbalvojumus. Savukārt, plkst. 18.00 pārraidē „Odiseja” izskanēs latviešu mūzikas jaunumi no albuma „Sviests 9”.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums raidījumā „Atklātais jautājums” 4. maijā īsi pēc plkst. 12.00 diskutēs par to, kas ir Latvijas ekonomikas mūsdienu vaļi, kas palīdzēs izdzīvot un izturēt šodienas krīzēs. Savukārt, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv visas dienas garumā atskaņos tikai mūziku latviešu valodā.

Par Latvijas Radio

Latvijas Radio kanālu grupa ar 35,42% radio klausīšanās laika daļu joprojām saglabā tirgus līdera pozīciju Latvijā, liecina Kantar TNS jaunākie auditorijas dati par periodu no 2021. gada septembra līdz 2022. gada februārim. Latvijas Radio programmas nedēļā klausās aptuveni 771 tūkstotis Latvijas iedzīvotāju.


Latvijas Radio kanālus tagad var klausīties arī mobilajā lietotnē. Tajā vienuviet pieejams viss sabiedriskā radio saturs: ziņas, podkāsti, mūzika un izklaide gan tiešsaistē, gan pēc pieprasījuma. Lietotne pieejama latviešu un krievu valodās. Latvijas Radio lietotni var bez maksas lejuplādēt vietnēs „App Store” vai „Google Play”. Šobrīd tā pieejama viedtālruņu lietotājiem.

Tāpat Latvijas Radio raidījumus var klausīties populārākajās podkāstu straumēšanas vietnēs. Tajās Latvijas Radio piedāvā vairāk nekā 100 dažādu raidījumu, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs.

 

Papildu informācija:


Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv